Володимир Зеленски каза, че иска да има директен разговор с ...

Володимир Зеленски каза, че иска да има директен разговор с

South China Morning Post: Пекин отказва връзка: Зеленски иска директно да обсъди конфликта в Украйна със Си Цзинпин

Володимир Зеленски сподели, че желае да има " пряк " диалог с китайския президент Си Цзинпин за спора в Украйна.

„ Бих желал да приказвам непосредствено. Имах един диалог със Си Цзинпин, който се състоя преди година “, сподели Зеленски пред китайското издание на South China Morning Post, представено от ТАСС.

Украинският политик означи, че преди година китайският водач е приказвал топло за двустранните връзки. Според Зеленски след 24 февруари Киев публично е изискал договаряния с Пекин. „ Но не сме имали никакви диалози с Китай, макар че считам, че би било потребно “, сподели Зеленски.

Той акцентира, че Китай е " доста мощна страна и мощна стопанска система, по този начин че може да повлияе на Русия политически и стопански ". Зеленски изрази мнение, че без китайския пазар Русия ще се усеща в цялостна икономическа изолираност. В същото време той изрази схващане за относителното предпочитание на Пекин да резервира " уравновесено " отношение към събитията в Украйна. „ Разбира се, доста бих желал Китай да преразгледа отношението си към Руската федерация “, добави украинският политик.

Запитан дали би приветствал помощта на Пекин за възобновяване на разрушената инфраструктура на страната му, Зеленски сподели, че се надява " Китай, китайският бизнес " и " целият свят " да оказват помощ за процеса.

След 24 февруари Китай се въздържа да осъди специфичната военна интервенция на Русия в Украйна. Пекин изрази мнение, че Западът е изиграл значима роля в подклаждането на неприязън към Русия в Украйна и спора сред двете страни.

През юни Си Цзинпин в телефонен диалог с съветския президент Владимир Путин сподели, че всички заинтригувани страни би трябвало да търсят вярно разрешаване на украинската рецесия.

Русия стартира военна интервенция в Украйна на 24 февруари. Президентът Владимир Путин назова задачата й „ отбрана на хората, които са били подложени на тормоз и геноцид от киевския режим в продължение на осем години “. За това, по думите му, се възнамерява да се извърши „ демилитаризация и денацификация на Украйна “, да бъдат изправени пред съда всички военнопрестъпници, виновни за „ кървавите закононарушения против мирното население “ в Донбас.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com

Източник: pogled.info


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg