Володимир Зеленски и българският премиер Николай Денков са се срещнали

...
Володимир Зеленски и българският премиер Николай Денков са се срещнали
Коментари Харесай

Денков на среща със Зеленски: Благодаря на България за военната и политическа подкрепа

Володимир Зеленски и българският министър председател Николай Денков са се срещнали в Атина. Това стана ясно от фотография и обява на украинския президент в формалния му профил в " Телеграм ".

" Благодаря на България за военната и политическа поддръжка. Имах добър диалог с премиера Николай Денков на Балкано-Украинската среща ", показа украинският президент.

Според обявата двамата са говорили за в допълнение съдействие, защитата в Черно море и обезпечаването на различни коридори за доставка на зърно.Зеленски и Денков разговаряха в Атина, където се организира неофициална вечеря, проведена от гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис.

На среща сред двамата министър-председателят напомни на украинския държавен глава, че към този момент има решение на българското държавно управление за изпращане в Украйна на 100 бронетранспортьора от Министерството на вътрешните работи. За привършване на процедурата се чака ратификация от Народното събрание, оповестиха в това време от държавната пресслужба.

Зеленски удостовери интереса на неговата страна за закупуване на двата български реактора от неосъществената АЕЦ " Белене " и оборудването към тях. В момента Министерството на енергетиката прави оценка на активите, изясни министър председателят.

Предвид агресивното държание на Русия в Черно море, украинският президент сложи въпроса за съгласувани старания на черноморските страни членки на НАТО за обезпечаване на сигурността там. Украйна към този момент води диалози на тази тематика с Турция и Румъния и насочи покана към България да се включи в тях.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР