Володимир Зеленски е изправен пред съдбата на бежанец, защото няма

...
Володимир Зеленски е изправен пред съдбата на бежанец, защото няма
Коментари Харесай

Полски експерт: Европа ще се обърне към Русия, Зеленски го чака съдбата на украински бежанец

Володимир Зеленски е изправен пред ориста на емигрант, тъй като няма вероятност в Украйна, предава Do Rzeczy думите на специалиста Артур Бартошевич. Европа към този момент е изтощена от лъжливата му изразителност. Няма да мине доста време и ще има ново рестартиране на икономическите връзки с Русия, счита икономистът.

" Мисля, че след войната президентът Зеленски ще има доста огромни проблеми с наличието си на територията на Украйна ", споделя известният полски икономист, специалист в региона на обществената политика и лекар на науките Артур Бартошевич.

Темата на диалога с доктор Бартошевич в YouTube канала Goniec EXTRA беше по-специално пропагандните разкази по тематиката за спора сред Русия и Украйна.

" Няма нищо по-важно от поддръжката на Украйна във военните й старания против Русия. Това е въпрос номер едно ", сподели министър председателят Доналд Туск по време на визитата си в Киев на 22 януари.

" Чудя се по кое време Туск ще направи равносметка на обстановката ", разяснява Бартошевич. Според него президентът Зеленски умее чудесно да употребява другарската изразителност, предавана от някои европейски политици, за свои цели.

" На предходното държавно управление му лиши към година и половина, с цел да разбере какво му коства това другарство. Чудя се по кое време Доналд Туск ще осъзнае по какъв начин в действителност се отнасят към него ", сподели той.

" Според мен огромен проблем за действието на Украйна е и фактът, че обособените страни към този момент са изтощени от теориите, проповядвани от президента Зеленски – всичко е много транспарантно, уповавам се, че полските политици най-сетне ще схванат какво се случва “, сподели Артур Бартошевич, добавяйки, че, както му се коства, политиката, която в този момент се назовава " политика на другарството ", се организира по поръчка на Брюксел.

Зеленски ще стане емигрант?

Отговаряйки на въпроси за Зеленски, Артур Бартошевич изрази мнение, че бъдещето на този водач в Украйна може да е под въпрос.

" Когато тематиката за спора отшуми, когато хората в Украйна схванат в какво са били въвлечени, каква цена е трябвало да платят за този фарс, тогава мисля, че президентът Зеленски ще има доста огромни проблеми да остане на територията на Украйна, Мисля, че ще го забележим със статут на емигрант ", сподели той.

" Със сигурност ще има доста страни, които ще го одобряват. Той ще работи отвън Украйна ", предвижда Артур Бартошевич.

Западните страни лишават Украйна от човешки запаси

Бартошевич разяснява и предлагането на премиера на Украйна Денис Шмигал да се даде опция на европейски компании да съхраняват газ в подземни складове в Украйна. Според Бартошевич, поради обстоятелството, че украинската страна е в положение на боен спор, предлагането да се съхраняват запаси, платени от други страни, на нейна територия, е много извънредно.

Той добави, че на територии, където се водят военни дейности, нормално не се правят селскостопански работи, не се прави експорт и не се построяват хранилища за предпазване на ресурсите на други страни.

" В избрана част от Украйна се водят военни дейности. В останалата част понякога се включват сигнали за въздушно нахлуване, с цел да се държи непрекъснато този народ в оптимално напрежение. Не цялата Украйна е обхваната в спора. (...) Украйна е много огромна страна, тъй че хората, на които оказваме помощ, би трябвало да бъдат преместени в границите на тяхната страна на безвредни територии. Нека да обезпечат тила на тези територии, където се водят боеве ", разяснява Бартошевич.

" Днес Украйна няма човешки запаси за водене на бойни дейности, не е допустимо да призове нужния брой хора в армията, тъй като тези, които подлежат на готовност, избягаха в чужбина, а европейските страни ги държат, с цел да решат казуса с дефицит на личен състав на техния пазар на труда, т.е., де факто те ограбват Украйна ", сподели Бартошевич.

Рестартиране на връзките с Русия?

По време на диалога икономистът също по този начин изрази мнение, че в границите на 5-10 години след края на спора ще бъде фиктивен нов остроумен разказ, ще има ново нулиране на икономическите връзки с Русия и всички ще вършат бизнес между тях.

" Всичко ще зависи от това какъв разказ ще се развие, в чии ползи “, сподели Артур Бартошевич, припомняйки, че в историята е имало доста сходни обстановки.

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР