Володимир Ежов - един от разработчиците на украинската видеоигра S.T.A.L.K.E.R.

...
Володимир Ежов - един от разработчиците на украинската видеоигра S.T.A.L.K.E.R.
Коментари Харесай

Един от създателите на играта S.T.A.L.K.E.R. загина в боевете при Бахмут

Володимир Ежов - един от разработчиците на украинската видеоигра S.T.A.L.K.E.R. - е умрял при продължаващите боеве край Бахмут в Донецката област.

" Той споделяше, че в битката, която украинският народ води през днешния ден, се ражда щастливото бъдеще на нашите деца. Надявам се, че си попадал в по-добър свят ", написа неговият брат във Фейсбук.

38-годишният Ежов е татко на две дребни деца. Той работи за компанията GSC Game World от 2003 година, като е част от екипа разработчици на игри като S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky (2008), Alexander (2004), Cossacks 2 (2005), и Heroes of Annihilated Empires (2006).

В знак на почитание към неговата работа GSC Game World употребява неговото лице за един от героите в S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat през 2009 година

През април украинското студио съумя да събере 800 000 $ от дарения, в акция в поддръжка на Въоръжените сили.

При експлоадирането на войната на 24 февруари Володимир Ежов се причислява като доброволец към силите за защита на Киев и продължава да служи в армията до гибелта си.

Загива на 22 декември по време на боеве против съветската войска край Бахмут - една от най-горещите зони на войната в последните седмици.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР