Volkswagen се отказва от един от най-емблематичните си модели -

...
Volkswagen се отказва от един от най-емблематичните си модели -
Коментари Харесай

Volkswagen спира легендарната костенурка

Volkswagen се отхвърля от един от най-емблематичните си модели - Beetle. Новината бе доказана Франк Уелш, шеф в компанията. От думите му не стана ясно по кое време последният автомобил ще излезе от завода, само че сигурно няма да има нов модел след края на виталния цикъл на сегашния, който се създава от 2011 година насам.

Слухове за гибелта на емблематичния модел циркулират още от пролетта на 2016 година, само че едвам през днешния ден те откриха публично удостоверение.

От истинския Typ 1 Кäfеr са създадени 21,5 милиона броя. Така Beetle се трансформира в най-дълго създаваният автомобил в света. Той е и най-продаваният, създаван на една платформа. А Golf към този момент държи купата за най-вече създадени бройки без ограничавания в броя на употребявани платформи - над 34 милиона към края на предходната година.

Beetle Typ 1 се ражда в нацистка Германия в края на третото десетилетие на предишния век под управлението на Фердинанд Порше. Автомобилът се появява, с цел да удовлетвори желанието на Адолф Хитлер за локално произвеждане на евтина и икономична кола за народа (оттам идва и името Volkswagen - " национален автомобил " ).

Едва през 1945 година стартира всеобщото произвеждане, което продължава до 2003 година в Мексико. Междувременно през 1997 година се появява наследникът - Beetle MK2 въз основата на Golf MK4, а през 2011 година и третият модел.

" Две или три поколения са задоволителни ", споделя Франк Уелш.

В края на предходната година Volkswagen разгласи, че стопира и различен модел - Scirocco.

 Volkswagen се сбогува с един от най-привлекателните си модели
Volkswagen се сбогува с един от най-привлекателните си модели

Въпреки външния си тип и мощните мотори, той по този начин и не осъществя огромни продажби
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР