Volkswagen разкри, че ще предоставя новото Polo GTI R5 на

...
Volkswagen разкри, че ще предоставя новото Polo GTI R5 на
Коментари Харесай

Volkswagen ще доставя новото Polo GTI R5 на WRC2 и ERC през 2019

Volkswagen разкри, че ще дава новото Polo GTI R5 на тимове в по-ниския клас на Световния рали шампионат – WRC2, както и на Европейския рали шампионат през идващия сезон. Конструкторът закъсня с дебюта на автомобила, който започва за първи път предходната седмица на рали Испания. Състезанието обаче бе доста сполучливо за новата немска машина и Volkswagen счита, че е подготвена за повече появи на европейската и международната рали подиуми.
The punchy new Polo GTI R5. #VWPoloGTI #PeoplesSupercar pic.twitter.com/fWIP4AcdLP
— Volkswagen UK (@UKVolkswagen) May 10, 2018
Двамата водачи, които стартираха с Polo GTI R5 в Испания, Ерик Камили и Петер Солберг държаха първото и второто място във WRC2 след първите стадии. Повреда в скоростната кутия извади Камили от играта след това, само че Солберг съумя да финишира трети при завръщането си в шампионата.

Моторспорт шефът на Volkswagen Свен Сметс разкри, че е доста удовлетворен от дебюта на автомобила и надпреварата е било в пъти по-полезно от тестванията. " Научихме доста повече, в сравнение с можехме с проби. Имаме лист с места, където може да създадем усъвършенствания ".

Рали Испания е единственият кръг от календара на WRC, който се организира както на асфалт, по този начин и на макадам, което бе в плюс за Volkswagen.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР