Volkswagen представи обновен вариант на един от най-важните модели в

...
Volkswagen представи обновен вариант на един от най-важните модели в
Коментари Харесай

Обновеният Volkswagen Polo с частично автономно шофиране

Volkswagen показа освежен вид на един от най-важните модели в гамата си, а точно Polo. До момента моделът е един от най-успешните компактни коли в световен мащаб с създадени над 18 милиона екземпляра.

Сега Volkswagen направи идващия стадий в развиването на Polo и новият модел идва с изцяло обновен дизайн, технологии и съоръжение, като за първи път в този клас се предлага напълно нова асистираща система, която дава опция за отчасти самостоятелно шофиране.



Базовият модел се споделя единствено Polo, а гамата продължава с по-високите равнища Life, Style и R-Line. Всички версии на модела към този момент разполагат с LED фарове и LED блокове на задните светлини. Още на пръв взор новото Polo впечатлява с външността си, изключително в спортното равнище на съоръжение R-Line.

Оформлението на броните се отличава от това при всички други версии на Polo със своя изумителен състезателен дизайн. Лакираният в ослепително черно кръстовиден детайл в предната ризница и надлъжните ламели в решетките на отворите за въздух основават лъчение за динамичност.



Стандартното съоръжение включва матричната система на предните LED светлини IQ.Light и LED светлини за мъгла. Дифузьорът свети в черно, а вградените хромирани панели на изпускателната система в долната част на задната ризница на новото Polo R-Line го отличават от версиите на съоръжение Polo, Life и Style. Като част от общоприетото съоръжение на спортната версия са новите 16-инчови алуминиеви джанти Valencia.



В салона на актуализирания Volkswagen Polo има мултифункционален волан и асистираща система за поддържане на лентата за придвижване. За първи път е сложена централна въздушна възглавница, ситуирана от страната на лидера в профил в облегалката на седалката и при положение на произшествие се отваря в посока към центъра, защитавайки лидера и пасажера начело от възможен конфликт.

Стандартното съоръжение на актуализирания Volkswagen Polo към този момент включва и цифров кокпит с 8,0-инчов екран с цифрови показания на контролните принадлежности пред лидера. Освен това серийно се предлага климатичната апаратура, аудиосистемата Composition Media с 6,5-инчов екран, Bluetooth интерфейс за свързване на мобилен телефон, електрическото контролиране и отоплението на външните огледала и електрическо задвижване на всички прозорци.



По-високата версия на съоръжение Life включва спомагателни общоприети функционалности като App-Connect, централен подлакътник с спомагателен USB-C порт в междинната част на купето, както и кожена обшивка на кормилото и топката на скоростния лост.

В най-високите равнища на съоръжение - Style и R-Line, към този момент има цифров кокпит с 10,25-инчов екран с карта на навигацията, косвено осветяване и мултимедийна система Ready2Discover с 8-инчов централен сензорен екран и безжична връзка с Интернет.



Като алтернатива в новото Polo за първи път в този авто клас се предлага набор от новаторски асистиращи системи IQ.Drive Travel Assist, сплотяващ функционалностите на новия адаптивен круиз надзор с превантивно деяние и функционалността за асистенция на лидера при поддържане на лентата за придвижване, формирайки напълно нова асистираща система, която дава опция за отчасти самостоятелно шофиране.

Предварителните продажби на актуализирания Volkswagen Polo в Европа и у нас ще стартират през сегашния месец май.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР