Volkswagen представи ID.7 Tourer – електрическо комби на цена от

...
Volkswagen представи ID.7 Tourer – електрическо комби на цена от
Коментари Харесай

Volkswagen представи електрическото комби ID.7 Tourer с пробег до 685 км и ChatGPT

Volkswagen показа ID.7 Tourer – електрическо комби на цена от 55 000 евро. Основните му характерности са идентични с тези на седана ID.7, до момента в който софтуерната част е с едно потомство напред по отношение на предшественика си.

По-специално, ID.7 Tourer е екипиран образован помощник, чиято работа се подкрепя от чатбота с изкуствен интелект ChatGPT.

Размерите на Volkswagen ID.7 Tourer са 4961 × 1862 × 1536 мм (без страничните огледала), а дължината на междуосието му е 2971 мм. Това значи, че хечбек-седанът и комбито имат идентични размери, само че последното се отличава по-добре по наличното пространство за предпазване на движимости в багажника: 605 литра против 532 литра в седана. При сгънати седалки ID.7 Tourer разполага с 1714 литра багажно пространство, до момента в който при елементарния ID.7 то е 1586 литра. При сгънати седалки ID.7 Tourer предлага и „ съвсем плоска “ товарна повърхност с дължина 1948 мм.

Характеристиките на електромотора и батерията на Volkswagen ID.7 Tourer са непосредствено наследени от седана.

Когато той бъде пуснат на пазара през първото тримесечие, той ще се предлага във версии ID.7 Tourer Pro и ID.7 Tourer Pro S със задвижване на задните колела и мощ 286 к.с. ID.7 Tourer Pro ще получи батерия с потенциал 77 kWh, а ID.7 Tourer Pro S – с 86 kWh. Комбито ще предлага пробег до 685 километра, а седанът – до 700 километра. Батерията на комбито поддържа зареждане с мощ 175 kW, до момента в който седанът може да се зарежда с до 200 kW. От седана ID.7 Tourer наследява и системата MIB4 с 15-инчов екран, а софтуерната платформа тук към този момент е ID.Software 5.0 и ще поддържа инсталирането на спомагателни приложения.

По-специално, самата Volkswagen ще пусне приложение, наречено Wellness-App, което ще помогне на лидера да усъвършенства своето богатство. В взаимозависимост от оборудването приложението ще оказва помощ да се приспособяват вътрешното осветяване, режимът на климатика, панорамният люк и функционалностите за масаж на седалките към потребностите на притежателя. Техническото съоръжение включва и прожекционен екран с добавена действителност, който подава изображение в зрителното поле на лидера. Поддържат се навигации Apple CarPlay и Android Auto, а стартирането на екрана е съпроводено с проявление на логото на VW като привет.

Volkswagen ID.7 Tourer разполага с помощник IDA на борда, който разрешава функционалностите на автомобила да се ръководят с гласови команди на натурален език и поддържа ChatGPT.

Не е належащо притежателят на автомобила да основава нов акаунт или да конфигурира в допълнение приложение. Когато вътрешният гласов помощник не успее, поръчката се адресира анонимно до изкуствения разсъдък. Volkswagen твърди, че ChatGPT няма достъп до данните на автомобила, а въпросите и отговорите се изтриват неотложно от системата. Volkswagen разкри интеграцията на ChatGPT на CES 2024 през януари.

Системата за подкрепяне на лидера ще остане на равнище 2. Това значи, че няма да е допустимо ръцете ви да не се намират на кормилото и да се занимават с други действия. Усъвършенстваната технология за подкрепяне на пътуването към този момент работи „ хармонично “. Автомобилът може самичък да сменя лентите на автомагистралата. Park Assist Plus запомня предходния развой на паркиране на разстояние до 50 метра от мястото за паркиране и след това прави тези интервенции независимо. Технологията Side Assist оказва помощ да се управлява процесът на отваряне на вратата, като ревизира дали откъм гърба се доближава велосипедист или друго транспортно средство. В случай на опасност вратата няма да се отвори.

Volkswagen ID.7 Tourer ще бъде пуснат в продажба на цени от 55 000 евро.

В базовата настройка на купувачите се оферират:

LED фарове и задни светлини; 19-инчови алуминиеви джанти и релси на покрива; централно заключване и система за безключово палене Keyless Access; мрежа за делене на багажа; 10-цветно вътрешно осветление; проекционен екран с добавена реалност; камера за заден ход; двузонов автоматизиран климатик; отопляеми предни седалки.

Опционално се оферират панорамен люк с електронно регулируема прозрачност; IQ.LIGHT „ LED Matrix фарове “ с LED ламели от двете страни на предното лого; и автоматизиран светлинен помощник Dynamic Light Assist. Предлага се избор сред 20- или 21-инчови дискове. Задната LED лента може да бъде сменена с 3D светлини с анимирани спирачни светлини; предлага се и осветление на самото лого.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР