Volkswagen: Подготовката за IPO на Porsche продължава Решение за IPO-то ...

Volkswagen: Подготовката за IPO на Porsche продължава Решение за IPO-то

Volkswagen: Подготовката за IPO на Porsche продължава

Volkswagen: Подготовката за IPO на Porsche не престава Решение за IPO-то на марката спортни коли ще се вземе в края на лятото, сподели основният финансов шеф на групатаПрепоръчай (0)  Инвестор.БГ Споделяне
Подготовката за листване на акциите на марката спортни коли Porsche на борсата по-късно тази година не престава, като се чака решение по тематиката да се вземе в края на лятото. Това съобщи основният финансов шеф на Volkswagen Арно Антлиц в четвъртък, представен от Ройтерс.

"Продължаваме да изпълняваме проектите си за вероятно първично обществено предложение (IPO) на Porsche по-късно тази година. Подготовката не престава, като се чака да се вземе решение в края на лятото ", сподели Антлиц по време на телефонен диалог.

"Оливер Блуме в качеството си на основен изпълнителен шеф на двете компании - Volkswagen и Porsche - поддържа без значение Porsche с достъп до синергиите на Volkswagen ", добави основният финансов шеф на групата.

Миналия петък бордът на шефовете на немския тръст реши да отстрани Херберт Дийс, проектант на най-големите старания на автомобилния бранш за електрификация, от поста основен изпълнителен шеф, като реши на негово място да застане ръководителят на Porsche Оливер Блуме.

Смяната постави завършек на четиригодишното водачество на Дийс, което роди непрекъснати търкания, подкопали неговата успеваемост като водач. Ходът обаче провокира опасения измежду вложителите, че Блуме няма да успее да реализира плануваното листване на акциите на Porsche.

Източник: investor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg