Volkswagen определи ценовия диапазон за привилегированите акции на Porsche AG

...
Volkswagen определи ценовия диапазон за привилегированите акции на Porsche AG
Коментари Харесай

Цените за преференциалните акции на Porsche са фиксирани

Volkswagen дефинира ценовия диапазон за привилегированите акции на Porsche AG сред 76,50 и 82,50 евро. Като част от IPO, 113 875 000 привилегировани акции ще бъдат пласирани с институционални и частни вложители, в това число 14 853 260 привилегировани акции (еквивалентни на 15 % от главното предлагане), с цел да се покрият евентуални свръхразпределения.

Общият брой привилегировани акции, препоръчани като част от IPO, подхожда на до 25 % от привилегирования акционерен капитал на Porsche AG. Листването на привилегированите акции на контролирания пазар на Франкфуртската фондова борса (Prime Standard) е планувано за 29 септември 2022 година, според от по-нататъшното развиване на финансовия пазар.

В взаимозависимост от крайния брой пласирани привилегировани акции и окончателното установяване на цената на предложение, брутните приходи от емисията (включително всички свръхразпределения) се чака да бъдат сред 8,71 милиарда евро и 9,39 милиарда евро, разгласи VW.

Привилегированите акции ще бъдат обществено предлагани на частни вложители в Германия, Австрия, Швейцария, Франция, Италия и Испания. В допълнение, избрани институционални вложители в определени юрисдикции могат да се запишат за привилегировани акции в частни пласирания. Заинтересованите частни вложители могат да получат информация за това по какъв начин могат да се запишат привилегировани акции от своите банки и на уеб страницата на Porsche AG на адрес www.porsche.de/ipo.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР