Volkswagen обяви новата функция Vehicle to Home, която добавя двупосочно

...
Volkswagen обяви новата функция Vehicle to Home, която добавя двупосочно
Коментари Харесай

Автомобилите Volkswagen ID вече могат да захранват дома ви в продължение на два дни

Volkswagen разгласи новата функционалност Vehicle to Home, която прибавя в двете посоки зареждане към електрическите модели ID. Това значи, че електрическите автомобили на VW към този момент ще могат да зареждат цялото семейство в продължение на два дни, употребявайки силата, акумулирана в техните акумулатори.

Тази функционалност ще бъде налична както за новите, по този начин и за към този момент съществуващите коли посредством фърмуера на ID. Software 3.5. Фърмуерът е съчетаем само с моделите ID, оборудвани с акумулаторен блок с потенциал 77 kWh, което значи, че моделите с по-малката батерия с потенциал 58 kWh няма да получат тази функционалност. Друга детайлност: сега двупосочното зареждане работи единствено с домашната електроцентрала за непрекъснат ток S10 E Compact на HagerEnergy GmbH, макар че на по-късен стадий ще бъде добавена поддръжката и на други устройства.

Според Volkswagen междинното на ден ползване на сила от едно домакинство е към 30 kWh, което значи, че електрическите коли могат да покрият потребностите от електрическа енергия за два дни. Във всеки случай батерията няма да се разрежда под 20%, тъй че автомобилът постоянно ще е дееспособен, ако притежателят му се нуждае от него.

В композиция с домашната електроцентрала, интегрираната система за ръководство на домашната сила (HEMS) от HagerEnergy GmbH и системата от слънчеви панели, функционалността Vehicle to Home разрешава на притежателите на VW да доставят семействата си с устойчива сила. Това е допустимо посредством зареждане батерията на електрическия автомобил със слънчева сила и изпращането ѝ назад у дома, когато е нужна – да вземем за пример в облачни дни, когато слънчевите панели не работят толкоз дейно.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР