Volkswagen и индийската Mahindra обмислят партньорство за доставка на части ...

Volkswagen и индийската Mahindra обмислят партньорство за доставка на части

Volkswagen и индийската Mahindra обмислят партньорство за доставка на части

Volkswagen и индийската Mahindra обмислят партньорство за доставка на части Очаква се съглашението да бъде финализирано до края на годинатаПрепоръчай (0)
Германската автомобилна група Volkswagen AG изследва опцията за създаване на партньорство за доставка на съставни елементи за електрически автомобили с индийския авто производител Mahindra and Mahindra, оповестява Ройтерс.

Volkswagen и Mahindra сега разискват обсега на съдействието и чакат да завършват съглашението за доставка до края на 2022 година

Индийският тръст построява платформа за електрически транспортни средства, наречена Born Electric, при която възнамерява да употребява съставни елементи като електрически мотори, елементи за акумулаторната система и батерийни кафези, доставени от Volkswagen.

Обсъждането на сходни партньорски връзки сред двете компании отразява оповестената от индийското държавно управление поддръжка в размер на милиарди долари за развиване на локалната електромобилна промишленост, до момента в който страната търси способи да реализира своите цели за климата и ограничението на излъчванията на въглероден диоксид.

„ Заедно с Mahindra желаеме да допринесем доста за електрификацията на Индия “, акцентира Томас Шмал, основен изпълнителен шеф на Volkswagen Group Components.

Volkswagen създаде модулна, отворена платформа за транспортни средства за електрически автомобили, наречена MEB, която се употребява за създаване на коли за другите марки под шапката на групата, в това число за Skoda и Audi. Това също по този начин разрешава на Volkswagen да се трансформира в снабдител на електрически технологии и елементи за други конкурентни производители.

Раджеш Джеджурикар, основен изпълнителен шеф на бизнесите за коли и селско стопанство в Mahindra, съобщи че "развиващата се технология, нововъведенията и отвесната интеграция при веригите на доставка " на Volkswagen ще обезпечат рамка за създаване на електромобилна платформата за Mahindra, която ще бъде оповестена скоро.

Миналата година държавното управление на Индия завърши стратегия за поощряване на фирмите да създават акумулатори за електрически автомобили на локално равнище, защото се стреми да сътвори вътрешна верига на доставка за чист превоз и предпазване на възобновима енергия.

Производството на акумулатори в световен проект е доминирано от шепа азиатски компании, в това число от Contemporary Amperex Technology (CATL), LG Energy Solutions и Panasonic, които също доставят продукция за индийските компании. Правителството на Индия желае да откри мощно локално произвеждане и възнамерява да сътвори общо 50 ГВтч потенциал за предпазване на енергия в границите на пет години.

Източник: investor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg