Volkswagen Golf GTI открай време се смята за еталон в

...
Volkswagen Golf GTI открай време се смята за еталон в
Коментари Харесай

Golf GTI срещу ID.3

Volkswagen Golf GTI от много време се счита за пример в сегмента на горещите хечбекове, въпреки не всеки път да е бил най-хубавият му представител. В гамата на немския производител обаче има нова електрическа звезда и сравненията с ветерана са неизбежни.

За да изпреварят всички, от Volkswagen са решили сами да провеждат дуел сред Golf GTI и ID.3. Със задачата се заема испанското отделение на марката, което избира допустимо най-простия тип съревнование - надпреварване на права права.

Новият Golf GTI влиза в конкуренцията с 2.0-литров турбомотор с мощ 245 к.с. и оптимален въртящ миг 370 Нм, излъчени към предните колела през седемстепенна трансмисия с два съединителя DSG. Така въоръжен, класикът форсира от 0 до 100 за 6.2 секунди, което не е изключително впечатляващ индикатор, само че пък и спринтът в никакъв случай не е бил коронната дисциплинираност на модела.

Volkswagen ID.3 разполага с много по-скромните 204 коня. С 310 Нм електрическият автомобил също отстъпва на изтъкнатия си бензинов родственик, само че пък целият въртящ миг е разполагаем от нула оборота. Дали публично декларираното ускоряване от 0 до 100 км/ч от 7.3 секунди го прави новобранец вижте във видеото.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР