Volkswagen даде официален старт на серийното производство на ID.4. Първият

...
Volkswagen даде официален старт на серийното производство на ID.4. Първият
Коментари Харесай

Volkswagen започва серийното производство на ID.4

Volkswagen даде формален старт на серийното произвеждане на ID.4. Първият изцяло електрически SUV модел на марката започва в завода в Цвикау.
Световната премиера на ID.4 ще последва в края на месец септември. С тази стъпка марката Volkswagen акцентира своята поредна упоритост да се трансформира в международен водач на пазара на електрическа подвижност. За тази цел в интервала до 2024 година групата ще направи вложения в размер на към 33 милиарда евро, 11 милиарда от които са заделени за марката Volkswagen. През 2025 година марката чака размерът на произвството да доближи 1,5 милиона електрически автомобила.
“В лицето на новия ID.4, марката Volkswagen прибавя напълно електрически модел в своята гама от оферти в компактния SUV сегмент – най-бързо растящият сегмент на международния авто пазар “, означи Ралф Брандщаттер, изпълнителен шеф на марката Volkswagen. „ След ID.3 това е вторият модел, който употребява софтуерната основа на новата модулна платформа за модели с електрическо задвижване (MEB). В бъдеще автомобилът ще се създава и продава на пазарите в Европа, в Китай, а по-късно и в Съединени американски щати. По този метод ние ще увеличим размера на производството на платформата MEB в международен мащаб и ще сложим икономическата основа за триумфа на нашата ID. фамилия от модели.”

Отговорният за електрическата подвижност член на управителния съвет Томас Улбрих на собствен ред показа - „ Движим се тъкмо по график с процеса на промяна на марката Volkswagen по пътя към електрическата подвижност. След ID.3 в този момент своя път поема и ID.4. Отчитайки сериозните провокации пред международното общество през последните месеци, сполучливият старт на серийното производството на новия ID.4 е извънредно достижение, за което желая особено да изкажа своята благодарност и признателност към екипа на Volkswagen в Саксония и всички членове на ID. екипа. Вторият модел от ID. семейството към този момент слиза от поточната линия, на която до напълно наскоро се произвеждаха aвтомобили с мотори с вътрешно горене. "
Производственото звено в Цвикау играе основна роля в прекосяването на марката към електрическа подвижност: За първи път производството в сходен по мащаби авто цех се преобразува напълно за задачите на електрическата подвижност, като вложенията в тази промяна възлизат на към 1,2 милиарда евро. Всички действия по преоборудването ще бъдат приключени в сходство с планувания график през тази година. През 2021 година, която ще бъде първата цялостна година на произвеждане на напълно електрически транспортни средства, от поточните линии на завода в Цвикау ще слязат към 300 000 електрически автомобили на модулната платформа за модели с електрическо задвижване (MEB) на Volkswagen. На тази основа заводът ще се трансформира в най-голямата и най-ефективна индустриална мощ за електрически транспортни средства (EV) в Европа и в пионер в процеса на промяна на индустриална мрежа на Volkswagen в световен мащаб. В разгара си е и подготовката за внедряване в произвеждане на електрическия SUV модел в международен мащаб. Производството на предварителната серия на ID.4 в завода Aнтинг в Китай към този момент е в ход, а американският цех на Volkswagen в Чатануга ще започва производството на ID.4 през 2022 година.  Профилът на първия напълно електрически SUV модел на Volkswagen.

Новият ID.4 употребява софтуерната основа на модулната градивна архитектура за модели с електрическо задвижване MEB (Modularer E-Antriebs-Baukasten) на Volkswagen. Това е напълно електрическа платформа, която усъвършенства опциите и усилва преимуществата, предлагани от електрическото задвижване. Благодарение на ниския коефициент на аеродинамично противодействие на каросерията от 0,28 и опцията за потребление на разнообразни по мярка акумулаторни акумулатори, новият ID.4 може да измине над 500 километра (според WLTP) с едно зареждане. Модерната компановъчна скица разрешава постигането на изключително необятен интериор, а внушителните пропорции придават ултрамодерен тип на външността на ID.4.
Първоначално SUV моделът ще се предлага във версия със задно предаване, а на по-късен стадий в гамата ще се добави и версия с напълно електрическо задвижване на всички колела. Акумулаторната батерия с високо напрежение е ситуирана на правилото на сандвича в подовата конструкция на каросерията и по този начин спомага за постигането на невисок център на тежестта, който наред с извънредно положителния баланс в разпределението на натоварването на предния и задния мост подсигурява оптимална динамичност на пътя.

Подобно на всички коли, употребяващи основата на новата модулна платформа за модели с електрическо задвижване (MEB), интериорът на ID.4 ще бъде извънредно необятен с помощта на изключително компактните размери на системата за електрическо задвижване. Интериорът на SUV модела с нулеви излъчвания се отличава с ясно структурирано арматурно табло и цялостна цифровизация, а ръководството на функционалностите се реализира значително посредством сензорни панели и интуитивно гласово ръководство с естествени изречения.
Неутрално във връзка с въглеродните излъчвания произвеждане на ID.4

Моделите ID.4 и ID.3 са значими крайъгълни камъни в историята на марката Volkswagen, която се насочва към реализиране на цялостна индиферентност във връзка с въглеродните излъчвания в интервала до 2050 година – природосъобразна цел, съобразена с директивите за запазване на климата, залегнали в Парижкото съглашение. Подобно на ID.3, новият електрически SUV модел ID.4 показва нови, извънредно високи стандарти за устойчива подвижност – индустриалният развой в завода в немската провинция Саксония е изцяло неутрално във връзка с въглеродните излъчвания и всеки образец от новия електрически SUV модел ще премине в ръцете на новите си притежатели с въглеродно безпристрастен отпечатък. В производството на високоефективните акумулаторни кафези за ID.4 също се употребява извънредно и единствено „ зелена” електрическа енергия.
Мощен индустриален клъстер за електрически транспортни средства в немската автомобилна промишленост.
С решителното си нахлуване в областта на електрическата подвижност, компанията Volkswagen дава своя значим принос за опазването на климата и по този метод основава дълготрайни вероятности за към 100 000 свои чиновници в немските си фабрики. Освен заводът в град Цвикау, основна част от производството на електрически коли са и индустриалните мощности за елементи, градивни възли и елементи в Брауншвайг, Касел, Залцгитер и Волфсбург. В тях се създават основни съставни елементи като електромоторите и акумулаторните системи на новите модели. От 2021 година се планува ID.3 да бъде създаван и в „ Стъклената манифактура” в Дрезден. Според проектите на компанията, автомобилните фабрики в немските градове Емден и Хановер също ще стартират произвеждане на електрически транспортни средства от 2022 година.

1) ID.3: разход на електрическа енергия в кВтч/100 км (NEDC): 15.4 - 14.5 (комбиниран); комбинирани излъчвания на CO2 в г/км: 0; клас на енергийна успеваемост: A+.
2) ID.4: Автомобилът към момента не се предлага за продажба на пазарите в Европа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР