Volkswagen AG планира да започне опитно производство на т. нар.

...
Volkswagen AG планира да започне опитно производство на т. нар.
Коментари Харесай

VW иска да бие Tеsla с батерии от ново поколение

Volkswagen AG възнамерява да стартира опитно произвеждане на така наречен Solid-State Batterie (SSB) до 2023 година По този метод натискът върху Tesla Inc. ще се окаже извънредно мощен, защото американската компания няма средствата, с цел да може да поддържа темповете на вложения за развиване на нови технологии.

Партньорът на Volkswagen QuantumScape Corp. напредва в развиването на SSB, които акумулатори могат да снижат цената на електрическите автомобили, като удължат пробега, съобщи Херберт Диес, най-големият човек в компанията. Двете компании възнамеряват да си сътрудничат при производството на акумулатори през идващите години. Ако пилотният план се окаже сполучлив, всеобщото серийно произвеждане на SSB може да започва още през 2024 година

За разлика от течния електролит в литиево-йонните акумулатори, технологията SSB употребява корав електролит. Предимствата са няколко. Едното е, че батериите са доста по-безопасни. Освен това такава батерия има три пъти по-голяма компактност по отношение на литиево-йонната, което значи повече сила в по-малко физическа повърхност. Оттам следва и удължение на пробега, а би трябвало да се добави и фактът, че този вид батерия е с по-дългият живот.

Намеренията на Volkswagen са да влага 34 млрд евро до 2022 година в развиване на технологиите за идващото потомство електрически коли. Проектът включва лансиране на електрически версии на всички 300 коли, камиони и рейсове под шапката на концерна, плюс лансирането на гама от изцяло нови електрически коли.

Целта на немския исполин е да създава по 3 млн. електрически автомобила до 2025 година За да ги оборудва с нужните акумулатори, Volkswagen ще закупи акумулатори на стойност над $25 милиарда от Samsung SDI Co., LG Chem Ltd. и Contemporary Amperex Technology Co. Ltd. В момента компанията не възнамерява да строи собствен личен „ Гигазавод” за акумулатори, декларира още Диес.

Превърнаха G63 AMG в лимузина. Струва $1,2 млн.

Скалата изненада дубльора си с огромен подарък
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР