Volkswagen AG отваря три нови завода в Китай с местния

...
Volkswagen AG отваря три нови завода в Китай с местния
Коментари Харесай

Volkswagen открива три нови завода на най-големият автомобилен пазар

Volkswagen AG отваря три нови завода в Китай с локалния си сътрудник FAW Group, увеличавайки усилието си да резервира водачество на най-големия авто пазар в света, предава Bloomberg.

Две от новите заводи ще бъдат в Тиендзин и Фошан, а в понеделник стартира работа и оборудването в Циндао. Заводите ще бъдат фокусирани в производството на повече SUV и електрически коли за локалния пазар - най-бързорастящият сегмент в Китай.

VW е измежду автомобилните производители, които уголемяват локалното произвеждане, в миг, в който Китай улеснява достъпа, намалявайки вносните мита. Германската група увеличи продажбите си в Поднебесната империя с 13,4 % през първото тримесечие на годината до 1,01 милиона продажби.

Заводът в Циндао отвори дружно с представянето на новия модел Bora върху платформата MQB. Той ще създава и акумулатори. Фабриката във Фошан ще отвори през юни, а тази в Тиендзин - през август.Volkswagen даде обещание, че ще показа 40 нови автомобила, създадени в Китай, през идващите 7-8 години. До 2025 година компанията цели продажби на 1,5 милиона електрическия автомобил в страната. Инвестициите на VW в Китай ще доближат 15 милиарда евро.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР