Волжският автомобилен завод може скоро частично да се върне към

...
Волжският автомобилен завод може скоро частично да се върне към
Коментари Харесай

АвтоВАЗ се връща към производството на по-мощни двигатели

Волжският авто цех може скоро отчасти да се върне към производството на коли с 16-клапанови мотори ВАЗ-21129. Припомнете си, че този мотор с мощ 106 конски сили бе конфигуриран на моделите Largus и Vesta. Според " Автоград вести " в края на юли към 600 от тези мотори са били съединени в завода в Толиати, като някои от тях ще се инсталират в последната партида от 240 автомобила Vesta NG.

Говорейки за Vesta, означаваме, че по-рано същият източник заяви, че Ижевският авто цех е съумял да откри съставни елементи за сглобяване. По предварителни данни, след стартирането на тази партида от 240 автомобила, производството на Vesta ще бъде трансферирано в Толиати, с цел да бъде обновено през 2023 година Но в този момент в Толиати вършат единствено 8-клапанови мотори ВАЗ-11182, които се конфигурират на по-малкия модел Granta.

ВАЗ-11182 е съвсем изцяло локализиран и по тази причина производството му започва толкоз бързо, откакто заводът бе спрял работа напролет. Но в 16-клапановия ВАЗ-21129 се употребяват елементи от Federal Mogul, инжектори Siemens Deka и датчици на Bosch. Може би точно по отношение на това към този момент приказваме единствено за производството на лимитирана партида от 600 мотора.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР