Волгин се опитва да върне миналото. Онова минало, в което

...
Волгин се опитва да върне миналото. Онова минало, в което
Коментари Харесай

Иво Мирчев: Волгин се опитва да върне миналото. Онова минало, в което Путин в момента връща Русия

Волгин се пробва да върне предишното. Онова минало, в което Путин сега връща Русия.

Това разяснява във фейсбук Ивайло Мирчев.

Ето целия му коментар:

Съжалявам, само че в проблема с Волгин не става въобще дума за избор сред плурализъм на мненията и цензура. Петър Волгин е учебник по дезинформация и подправена публицистика. Волгин е и още нещо, което няма място тук и в този момент - Волгин е предишното, от което всяка естествена източноевропейска страна се пробва да избяга.

Онова минало, в което можеш да наречеш международна оперна прима с пренебрежителното, като в донос, “певицата Пендачанска ”. Понеже в безсилието си да обориш обстоятелствата, пробваш да я принизиш. Неуспешно.

Волгин се пробва да върне същото това минало, в което страната през медиите си подменяше действителността. Не били компоти, а компютри. Не било война, а военна интервенция.

Как един водещ може да върне предишното ли? Предаване след предаване, години наред - през езика, през гостите, през източниците. Като популяризира искрено подправени вести и опорки на путиновата агитация. Като си играе с първичните страхове на хората. Като възстановява реториката на тайните теории.

Така Волгин се пробва да върне предишното. Онова минало, в което Путин сега връща Русия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР