Волфсбург и Лайпциг си поделиха по точка в мача от

...
Волфсбург и Лайпциг си поделиха по точка в мача от
Коментари Харесай

Лайпциг отново стъпи накриво и е напът да загуби второто място

Волфсбург и Лайпциг си поделиха по точка в мача от 16-ия кръг на Бундеслигата. Двата отбора приключиха при резултат 1:1, като Пол Верхах откри от дузпа за домакините в 15-ата минута, а Марсел Халстенберг възвърне равенството в 52-ата минута на срещата. Гостите пък останаха с човек по-малко на терена в самия завършек на дуела, като Дайо Упамекано получи втори жълт и надлежно червен картон.

По този метод “биковете” не престават с отрицателната си серия от три мача без победа. За Волфсбург пък това е второ следващо тъждество.

Домакините получиха отличен късмет да открият резултата още в 14-ата минута. Ибрахима Конате фаулира Марио Гомес в наказателното поле, основният арбитър Гуидо Винкман не се поколеба да покаже “бялата точка”. Пол Верхах извърши 11-метровия уадр, пращайки неспасяемо топката в долния десен ъгъл около Петер Гулачи.

Изравнителното попадение падна в 52-ата минута на срещата. Юсуф Поулфсен получи добър пас на границата на наказателното поле, след което чудесно видя нахлуващия отляво Марсел Халстенберг, който от придвижване мушна топката във вратата на “вълците”.

Така вторият в класирането Лайпциг се приближи на 7 точки от водача Байерн Мюнхен, който обаче е и с мач по-малко. “Биковете” обаче могат да бъдат изместени от втората позиция от Шалке 04, който в сряда ще се изправи против Аугсбург. Волфсбург пък към този момент се подреди на 11-ата позиция с актив от 19 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР