Волейболният тим на Марица (Пловдив) постигна втората си победа за

...
Волейболният тим на Марица (Пловдив) постигна втората си победа за
Коментари Харесай

Марица надви драматично лидера ЦСКА и остана единствен тим без загуба

Волейболният отбор на Марица (Пловдив) реализира втората си победа за сезона в женската НВЛ и остана единственият тим в шампионата без загуба дотук. Пред близо 1000 фенове в залата на Пловдивския университет девойките на Иван Петков надделяха мъчно лидера във краткотрайното класиране ЦСКА с инфарктно 3:2 (25:20, 21:25, 25:16, 20:25, 17:15) *, създадено след близо два часа игра игра, и се изкачиха на 2-ото място във краткотрайното класиране с 2 победи от 2 мача и 5 точки. " Червените " остават отпред с 3 победи, 1 загуба и 9 точки.

Гостенките от ЦСКА бяха равностойнни на своите домакини единствено до малко след първото техническо спиране на първия гейм. Пловдивчанки надиграха съперника по всички параграфи, като се изключи блокадата, и макар че разрешиха на ЦСКА да избави първите няколко геймбола, в последна сметка Нася Димитрова затвори частта при 25:20 за Марица. Във втория гейм обаче нещата се обърнаха. Пловдивчанки се пречупиха в посрещане и софиянки направиха цели четири аса в гейма. Гостенките усъвършенстваха и играта си в нахлуване и съумяха да пернат надалеч напред в резултата. Опитите на Иван Петков да промени хода на гейма със смени дадоха единствено непълен резултат и ЦСКА завоюва частта с 25:21.

Шампионките реагираха като ужилени и влязоха в третия гейм дружно с вратата – 9:0 при сервиси на Таня Петкова. След феноменална игра на Виктория Григорова, гарнирана с 8 точки, разлика от девет точки бе закрепена и в края на гейма – 25:16. Четвъртата част бе сходна на втората. С отлична игра на националната разпределителка Диана Ненова и 7 точки от Ралина Дошкова, " Червените " постановиха превъзходство. В моменти от гейма водеха с цели 10 точки задатък, само че в последна сметка равенството в мача пристигна след 25:20.

За да е цялостна драмата, ЦСКА поведе с 8:2 в тайбрека, само че след промяната на полетата Марица отговори с осем следващи за 10:8 при сервиси на Силвия Андреева и доста мощни изяви на пловдивската обсада. След още изравнявания и миниобрати, ЦСКА първи стигна до мачбол, а по-късно и до още един. В последна сметка ас на Симона Димитрова донесе и първия мачбол за Марица, а неточност в нахлуване на гостенките постави точка на разногласието при 17:15 за " жълто-сините ".

Най-резултатна в срещата стана Кремена Каменова с 21 точки за победителките. Виктория Григорова добави 16 точки, в това число пет точкови блокади. Най-резултатна за ЦСКА бе Ралина Дошкова с 19 точки.

В идващия си мач Марица гостува на Раковски (Димитровград) тази събота (18 ноември). Срещата е от 5-ия кръг и е с начален час 18:00 в зала " Младост ".

*Статистика: Благовест Тодоров

volleymaritza.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР