Волейболният тим на Ботев (Луковит) записа първа победа в Група

...
Волейболният тим на Ботев (Луковит) записа първа победа в Група
Коментари Харесай

Ботев надигра Славия и записа първа победа в Монтана

Волейболният отбор на Ботев (Луковит) записа първа победа в Група 4 от квалификационните шампионати за оформяне на първа и втора осмица в Суперлигата за сезон 2020/21. Играчите на Пламен Тодоров съумяха да се наложат над Славия с във втората си среща в група, играна този следобяд пред едвам 50 фенове в зала " Младост " в Монтана.

Така лутовитци има 1 победа, 1 загуба и 3 точки, с колкото е Марек Юнион Ивкони (Дупница), който доскоро отстъпи на домакините от Монтана с 1:3 гейма. Утре (21 октомври) двата тима излизат един против различен в пряк спор за второто място и за преимущество в очертаващия се плейоф посред им за първата осмица. Срещата е от 16,00 часа.

Славия пък е на последното 4-о място с две загуби досега, като съвсем несъмнено ще играе във втората осмица на състезание. В последния си мач на следващия ден " белите " ще играят с домакина Марек. Този дуел е от 18,30 часа.

Първата част стартира с замяна на функциите, след което резултатът бе подравнен. Впоследствие играчите на Ботев набраха инерция и усилиха преднината си, като не срещнаха повече проблеми за крайното 25:17. Във втория гейм двата отбора бяха равностойни, само че последователно опитът на луковитци оказа въздействие и задатъкът бе повишен след 25:18.

Третата част бе под диктовката на тима на Ботев, след което на два пъти Славия безусловно се " залепи ". В края на частта започнаха неточности от страна на Ботев, " белите " пък заиграха по-вдъхновено - блокадата и офанзивата заработиха по-добре и се стигна до поврат. В идващите минути луковитци съумяха да изравнят, само че две офанзиви на Васил Николов върнаха триумфа в полето на Славия - 26:24 и 1:2.

Славистите резервираха ритъма и при започване на решителния четвърти гейм, само че след 7:7 играта продължи точка за точка. Постепенно играчите на Ботев сграбчиха шанса и поведоха. " Белите " се пробваха да се върнат в играта, изравнявайки резултата, само че две неточности на Славия донесоха първата победа на Ботев - 27:25 и 3:1 в тяхна изгода.

Най-полезен за Ботев бе Иван Панков с 21 точки (5 аса! и 55% успеваемост в атака) за успеха. Цветослав Цаков (1 блок, 1 ас, 62% успеваемост в офанзива и 54% положително посрещане) и Мирослав Братанов (3 блока, 52% успеваемост в офанзива и 53% положително посрещане) прибавиха 15 и 14 точки за триумфа.

За отбора на Славия Васил Николов приключи с 18 точки (3 блока, 2 аса, 52% успеваемост в офанзива и 43% положително посрещане), а Апостол Боянов осъществя 15 точки (2 блока и 43% успеваемост в атака), само че и това не оказа помощ за победа.

БОТЕВ: Людмил Бенов 2, Иван Панков 21, Цветослав Цаков 15, Мирослав Братанов 14, Пламен Тодоров 5, Борис Борисов 0 - Валери Георгиев-либеро
Старши треньор: ПЛАМЕН ТОДОРОВ
СЛАВИЯ: Борислав Николов 2, Апостол Боянов 15, Васил Николов 18, Виктор Недялков 8, Виктор Бодуров 8, Цветослав Николовски 11 - Алекси Мицев-либеро (Деян Тодоров 1)
Старши треньор: ИВАН ДИМИТРОВ.

Снимки: Facebook на Национална Волейболна Лига/National Volleyball League
" Ботев " (Луковит) завоюва против " Славия " с 3:1 (25:17, 25:18, 24:26, 27:25) мача от групата в Монтана за установяване на първа и втора осмица на Суперлигата по волейбол за мъже
Публикувахте от в
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР