Волейболният шампион Нефтохимик се класира за нов финал в Суперлигата.

...
Волейболният шампион Нефтохимик се класира за нов финал в Суперлигата.
Коментари Харесай

Волейболистите на "Нефтохимик" стигнаха до нов финал в Суперлигата

Волейболният първенец " Нефтохимик " се класира за нов край в Суперлигата. Воденият от Найден Найденов тим се наложи безапелационно с 3:0 (29:27, 25:20, 25:15) против " Пирин " като посетител.

С триумфа си " Нефтохимик " завоюва изрично серията с 3:0 победи.

Във финала първенците ще се борят да защитят купата си против ЦСКА или " Монтана ". Червените реализираха трагичен триумф с 3:2 (25:22, 23:25, 25:22, 23:25, 15:8) в цялостната " Христо Ботев " и поведоха с 2:1 триумфа в серията. Четвъртият мач е още веднъж в София в петък от 18.30 ч.

" Нефтохимик " измъкна оспорвания първи гейм след късен поврат. " Пирин " водеше с 23:20, само че противникът му се подвигна и поведе. След това първенците бяха безапелационни.

Най-резултатен в мача стана Валентин Братоев с 18 точки, а Жани Желязков добави 15. За " Пирин " Благовест Катранджиев приключи с 10 точки.

 ЦСКА поведе с 2:1 победи против
© LAP.bg

ЦСКА поведе с 2:1 победи против " Монтана "

Далеч по-вълнуващо продължава серията сред ЦСКА и " Монтана ". Гостите започнаха вихрено и поведоха с 9:3, само че тогава либерото Добромир Иванов се контузи и беше заменен от Кристиян Петров.

ЦСКА се подвигна и изравни за 17:17, след което набра скорост и завоюва с 25:22. Вторият гейм беше равносилен, като в края му две неточности на алените разрешиха на противника да изравни. Резултатът от първите две елементи се повтори и в идващите две и мачът стигна до тайбрек.

В него ЦСКА игра мощно, като поведе с 5:0 и по-късно усили преднината си, с цел да стигне до първия си извоюван тайбрек през сезона.

 Волейболистите на
© LAP.bg
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР