Волейболният шампион на България Марица Пловдив записа трета победа от

...
Волейболният шампион на България Марица Пловдив записа трета победа от
Коментари Харесай

Марица Пловдив надигра ДКС Варна за трета поредна шампионатна победа

Волейболният първенец на България Марица Пловдив записа трета победа от три дуела в Национална волейболна лига при дамите. Маричанки победиха ДКС Варна Варна с 3:0 (25:10, 25:19, 25:16) гейма. Двубоят се игра в зала " Сила ".

Мачът стартира стремително за Марица и след серия от цели 14 следващи сервиса на Борислав Съйкова шампионките поведоха с 14:0, нещо което рядко се среща в дуела. Маричанки завоюваха гейма с 25:10 откакто Виктория Коева трансферира топка в полето на варненки и те я сгрешиха.

За разлика от първия вторият гейм стартира много по-равностойно и Марица се откъсна единствено на три точки при 9:6, стигна се до 17:13, а втората част приключи след обсада на Боряна Ангелова – 25:19 за девойките на Борислав Крачанов.

В третата част Жълто-сините поведоха с 10:5, стигна се до 16:8, а след пловдивчанки затвориха мача с 25:16 след сполучлива офанзива на Боряна Ангелова през центъра.

Мачът беше финален за шампионките преди първия конфликт от груповата фаза на Шампионската лига против италианския Савино Дел Бене (Скандичи).

Марица е водач в шампионата след първите три кръга с цялостен актив от 9 точки, а ДКС Варна е на последното място без извоювана точка.

На 8 ноември (сряда), от 21:00 часа маричанки гостуват в първия си мач от групите на Шампионска лига на италианския Савино Дел Бене (Скандичи). Двубоят ще се играе в зала Палазо Вани във Флоренция.

Следващият мач в шампионата е на 12 ноември (неделя), от 18:00 часа – домакинство на ЦСКА в зала " Сила ".

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР