Волейболният шампион на България Хебър (Пазарджик) продължава без грешка в

...
Волейболният шампион на България Хебър (Пазарджик) продължава без грешка в
Коментари Харесай

Хебър с нов бой по Дея, продължава без грешка

Волейболният първенец на България Хебър (Пазарджик) продължава без неточност в шампионата на Супер Волей. т Воденият от Камило Плачи тим стартира пролетния полусезон в шампионата с победа като посетител на Дея спорт(Бургас) с 3:2(17:25, 25:22, 25:18, 22:25, 15:12). Срещата в зала " Младост " беше от 12-тия кръг на елита и донесе 12-та победа на " тигрите ", които са еднолични водачи в класирането с актив от 35 точки.

Любопитен е фактът, че това беше втора победа на родния отличник над Дея спорт в границите на седмица. Двубоят сред двата отбора пристигна единствено три дни след финалната фаза на шампионата за Купа България, състоял се в Бургас.

В него по пътя към продобиване на трофея, „ тигрите “ се постановиха над Дея с 3:0, а по-късно надиграха и Нефтохимик с 3:1 на финала.

За разлика от предходната среща за Купата, в този момент бургазлии се показаха в много по-добра светлина и вкараха солидна доза конспирация в мача. Дългата пейка на Хебър обаче си сподели думата и този път, като подхванатите рокади опитът на играчите, предопределиха крайния им триумф.

Домакините стартираха с доста хъс и предпочитание и потеглиха стремително с 5:1 в своя изгода. Продължиха да диктуват развоя и поведоха с 11:6. Това хвърли в ужас гостите, те не съумяха да излязат от отрицателната обстановка. Това се резервира до дъно и бургазлии завоюваха първия гейм.

Втората част също потегли равностойно. Треньорският щаб на Хебър потърси промени, като разпределителят Иван Станев стартира да дирижира играта, а в посрещане заигра Пламен Шекерджиев. След следващото тъждество 21:21, пазарджиклии се отприщиха и направиха три следващи точки 24:21. Това бе задоволително и Хебър взе гейма, като изравни 1:1.

Следващите две елементи битката продължи. Домакините още веднъж се развихриха и на собствен терен демонстрираха чудеса от смелост против първенците. Те пък още веднъж имаха неуверени моменти, като мачът влезе в тайбрек.

В петата решителна част Хебър сподели уменията си за излизане от сложни обстановки, подвигна се още веднъж и показва опита си. След равенството 6:6, пазарджиклии се откъснаха и резервираха минималния си превес до дъно. Те не разрешиха изненади и завоюваха гейма, като се поздравиха с крайната победа.

С максимален актив за Хебър със 17 точки бяха Виктор Йосифов (7 блока, 1 ас) и Пламен Шекеджиев (3 блока). Николай Къртев добави още 15 точки за триумфа.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР