Волейболният отбор на ЦСКА нанесе нова загуба на доскорошния лидер

...
Волейболният отбор на ЦСКА нанесе нова загуба на доскорошния лидер
Коментари Харесай

ЦСКА излезе втори в Суперлигата, свали Пирин още надолу

Волейболният тим на ЦСКА нанесе нова загуба на досегашния водач в Суперлигата на България Пирин (Разлог), откакто се наложи вкъщи с 3:0 (25:23, 25:20, 25:17) в дербито на междинния 15-ия кръг, играно довечера в зала " Васил Симов ".

С триумфа " алените " изместиха Пирин от второто място във краткотрайното класиране като имат 11 победи, 4 загуби и 36 точки. Тимът от Разлог, който единствено до преди няколко дни бе водач в таблицата, към този момент е 4-и също с 11 победи и 4 загуби, само че с 29 точки, преместен и от Монтана.

" Червените " последователно заиграваха по-успешно с хода на срещата, с цел да я приключат без да дадат гейм на противника си. ЦСКА поведе с няколко точки рано в първия гейм, само че Пирин бързо се върна и изравни. След няколко равенства в резултата, гостите от Разлог даже поведоха до второто техническо спиране, с цел да вземат две точки задатък - 16:14. Последваха обаче мощни минути за ЦСКА и съществени неточности на Пирин направиха нов поврат в гейма. В последна сметка ЦСКА с доста съсредоточена игра и предпочитание взе частта с 25:23.

Вторият гейм бе още веднъж оспорван и равносилен, без някой да успее да вземе сериозна преднина на техническите спирания. Нови положителни минути в края на частта, обаче, донесоха триумфа на армейците и в нея след 25:20. В третия гейм към този момент " алените " имаха тотално превъзходство, като разликата в интерес на ЦСКА скочи още първоначално и без особени проблеми домакините стигнаха до крайното 25:17, с което завоюваха и мача с 3:0.

Над всички за ЦСКА бе Пламен Шекерджиев, който игра на нетипичния за него пост на диагонал, с 19 точки (2 аса и 55% успеваемост в атака) за успеха. За отбора на Пирин Георги Елчинов се регистрира със скромните 11 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР