Волейболният отбор на Нефтохимик 2010 (Бургас) продължава с отличното си

...
Волейболният отбор на Нефтохимик 2010 (Бургас) продължава с отличното си
Коментари Харесай

Нефтохимик измъкна победа над Монтана след драма

Волейболният тим на Нефтохимик 2010 (Бургас) продължава с отличното си показване в Суперлига на България, като записа 6-а поредна и общо 12-а победа в шампионата. Момчетата на треньора Николай Желязков надвиха доста мъчно и трагично като посетители над Монтана с 3:2 (23:25, 25:22, 22:25, 25:21, 15:10) в един от най-интересните мачове от 19-ия кръг, игран довечера в зала " Младост ".

Така бургазлии не престават да са на 6-о място във краткотрайното класиране с 12 победи, 5 загуби и 34 точки, само че и две срещи по-малко. Монтана остава 5-и с 12 победи, 7 загуби и 35 точки. В идващия 20-и кръг Нефтохимик играе против съгражданите си от Дея спорт, до момента в който монтанчани са посетители на Марек Юнион Ивкони в Дупница. Мачовете са в петък (1 март). Преди това, обаче, първенците ще изиграят и отсрочения си дуел от 14-ия кръг против Дунав (Русе). Тази среща ще бъде във вторник (26 февруари) от 19,00 часа в Бургас.

Първият гейм на срещата стартира малко по-добре за домакините от Монтана, които бързо поведоха с 5:2 след отличен блок на Стефан Чавдаров и два мощни аса на украинския диагонал Виталий Бондар. Това накара треньорът на първенците от Нефтохимик Николай Желязков да вземе спиране. Тайм-аута даде резултат и бургазлии изравниха при 6:6 след офанзива на Георги Петров последвана от две блокади на Георги Братоев и Илия Петков. Монтанчани, обаче, незабавно дръпнаха още веднъж с 8:6 след офанзива на Бондар и мощна контра на Златко Кьосев. Атака през центъра на Петков и три сполучливи контри на Николай Учиков доведоха до поврат - 10:8 за Нефтохимик. Постепенно Монтана стигна до ново тъждество при 14:14 след офанзива през центъра на Иван Латунов и контра на Аспарух Аспарухов. Домакините даже поведоха с 18:15 след технично стартиране на Стефан Чавдаров последвано от неточности в офанзива на Теодор Тодоров и младия Денис Карягин от Нефтохимик. Веднага се стигна до следващо равнене на резултата при 18:18 след няколко неточности на монтанчани. Нови две сполучливи офанзиви на Бондар и навън на Георги Петров за 22:19 за Монтана. Нефтохимик съумя да стигне 23:23 след офанзива на Денис Карягин, само че в последна сметка момчетата на Даниел Пеев взеха гейма с 25:23 след офанзива на влезлия като запаса Тодор Вълчев и ас на Златко Кьосев.

Втората част потегли с нов ас на Златко Кьосев и контра на Виталий Бондар и 2:0 за Монтана. Нефтохимик незабавно изравни при 3:3 след блок на Илия Петков. Монтанчани още веднъж дръпнаха при 8:6 след нова офанзива на Бондар и контра на Кьосев, само че незабавно последва поврат до 9:8 за бургазлии след офанзива на Николай Учиков и индивидуален блок на Илия Петков. Силна офанзива и следващ бомбен ас на Кьосев и 10:9 за домакините. Разликата леко набъбна до 12:10 след обсада на Стефан Чавдаров, само че Нефтохимик мигновено стигнаха до 12:12 след неточност на домакините и бърза офанзива през центъра на Теодор Тодоров. Атака през центъра на Чавдаров, ас на Бондар и нарушаване за Денис Карягин - 15:12 за отборът на Дани Пеев и тайм-аут за Николай Желязков. Това даде резултат и Нефтохимик за следващ път изравни при 15:15 след неточност на разпределителя на Монтана Сергей Андриевский и страхотна контра на Тодоров. Шампионите даже поведоха в резултата при 16:15 след офанзива в навън на Аспарух Аспарухов. Нефтохимик леко усили преднината си при 22:19, само че Монтана се върна в гейма при 22:21 след поредна директна точка от сервис на Златко Кьосев. Бургазлии съумяха да задържат преимуществото си и изравниха геймовете след 25:22 след блок-аут на Денис Карягин.

Домакините от Монтана поведоха и в третия гейм с 5:2 след серия от мощни сервиси на Златко Кьосев. Двата отбора продължиха равностойно без значение от напъните на Нефтохимик, разликата се резервира до 19:16. След това последва офанзива на Николай Учиков и блок на разпределителя Георги Братоев за 19:18. Все отново, монтанчани стигнаха до геймбол при 24:21 след нова офанзива на Кьосев и контра на Виталий Бондар, след което затвориха гейма в своя изгода при 25:22 след следващо сполучливо нахлуване на Кьосев.

Четвъртата част започва изцяло равностойно до 6:6, след което Монтана дръпна с 8:6 след блок-аут на Виталий Бондар и ас на Аспарух Аспарухов. Разликата леко набъбна до 10:7 след директна точка от сервис на Стефан Чавдаров, което накара треньорът на Нефтохимик Николай Желязков да изиска тайм-аут. Това даде резултат и първенците изравниха при 12:12 след неточност на Златко Кьосев и отличен индивидуален блок на Теодор Тодоров. Бургазлии дори поведоха с 14:12 след нови две блокади на влезлия като запаса словенец Ален Джорджевич и още веднъж на Тодоров. Домакините съумяха да изравнят при 17:17 след два нови аса на Чавдаров. Грешка на Аспарухов от сервис и на Кьосев в офанзива и 19:17 за Нефтохимик. Резултатът стана 22:18 след неточност на монтанчани и мощна контра на Николай Учиков, след което воденият от Ники Желязков отбор завоюва умерено гейма с 25:21 след сполучлива офанзива на Георги Петров, с което вкара мача в тайбрек.

Петият съдбоносен гейм стартира чудесно за първенците от Нефтохимик, които бързо поведоха с 3:0 след мощни изяви на Николай Учиков и Теодор Тодоров. Монтана съумя да изравни при 6:6 след два следващи аса на Аспарух Аспарухов, което принуди Ники Желязков да вземе тайм-аут. Нов блок на Еър Теди и навън на Виталий Бондар и 8:6 за бургазлии. Преднината на Нефтохимик първо стана 10:7 след поредна офанзива на Учиков, а по-късно 12:8 след неточност на появилия се като запаса за домакините Тодор Вълчев. Шампионите от Бургас без проблеми завоюваха тайбрека с 15:10, а с това и мача с 3:2.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР