Волейболният отбор на Нефтохимик 2010 (Бургас) е близо до спечелване

...
Волейболният отбор на Нефтохимик 2010 (Бургас) е близо до спечелване
Коментари Харесай

Нефтохимик близо до титлата след втора победа над ЦСКА

Волейболният тим на Нефтохимик 2010 (Бургас) е покрай продобиване на втора поредна шампионска купа в Суперлигата на България. Момчетата на треньора Найден Найденов се постановиха у дома над ЦСКА с 3:1 (25:23, 23:25, 25:19, 25:21) в среща №2 от финалния плейоф, играна довечера в цялостната зала " Младост " в Бургас.

Така бургазлии поведоха с 2-0 победи във финалния плейоф и са единствено на един триумф от нова купа. Играе се до 3 победи от 5 мача. Срещата продължава идната седмица в София. Третият и вероятно четвъртия мач сред двата отбора са в четвъртък и петък (19 и 20 април) още веднъж от 18,30 часа, като най-вероятно ще се играят в подготвителната зала на " Арена Армеец ", защото залата на ЦСКА " Васил Симов " не дава отговор на условията за край.

Началото на първия гейм на срещата беше равностойно до 4:4, след което домакините от Нефтохимик поведоха с 6:4 след отлична офанзива на Валентин Братоев и обсада на Николай Къртев. Разликата се резервира до 8:6 след офанзива през центъра на Къртев. ЦСКА съумя незабавно да изравни при 8:8. Играта продължи точка за точка до 11:11, след което бургазлии още веднъж дръпнаха с 13:11 след офанзива и контра на Вальо Братоев. Грешка от сервис на Илия Петков и сполучлив блок на Пламен Шекерджиев и 13:13. Сервис в навън на Венцислав Георгиев и нова контра на Вальо Братоев - 15:13 за актуалните първенци. " Червените " още веднъж стигнаха до ново тъждество - 15:15 след мощен ас на Шекерджиев. Второто техническо спиране пристигна при минимална преднина за домакините - 16:15 след поредна офанзива на Вальо Братоев. Две офанзиви на опитния капитан на ЦСКА Ивайло Стефанов и 17:16 за армейците. Разликата леко набъбна при 20:18 след отлична обсада на другия деец Христо Цветанов, което накара треньорът на Нефтохимик Найден Найденов да изиска тайм-аут. Въпреки това, последваха мощна офанзива на Шекерджиев и ас на Стефанов и 22:18 за гостите. Нефтохимик съумя да стигне до тъждество при 23:23 след обсада на Къртев и две офанзиви в навън на Шекерджиев и Венци Георгиев. В последна сметка момчетата на Найден Найденов затвориха гейма в своя изгода при 25:23 след нов навън на Шекерджиев и контра на Къртев.

Втората част стартира по-добре за ЦСКА, които поведоха с 3:1 след пусната топка на разпределителя Владимир Станков и ас на Красимир Гайдарски. Разликата набъбна до 7:2 след мощен ас на Станков, контра блок-аут на Ивайло Стефанов и сполучлива обсада на Венци Георгиев. Въпреки тайм-аута за Найден Найденов, техническото спиране пристигна при 8:3 за " алените " след нова офанзива на Георгиев. Постепенно Нефтохимик понижи пасива си до 6:9 след офанзива и индивидуален блок на Вальо Братоев, а по-късно до 10:11 след ас на Николай Къртев и сполучлива обсада на Петър Христов, който влезе като запаса в края на първия гейм. Последва и тъждество при 14:14 след две офанзиви в навън на опитните Христо Цветанов и Ивайло Стефанов. Домакините даже дръпнаха с 15:14 след блок на Георги Братоев. Последваха офанзива на Цветанов и добър блок за Венци Георгиев и 16:15 за ЦСКА. Борбата за всяка топка и играта точка за точка продължи до 23:23, след което ЦСКА измъкна гейма с 25:23 след неточност от сервис на Георги Братоев и офанзива в навън на брат му Вальо Братоев.

В началото на третия гейм Нефтохимик дръпна с 2:0 след две сполучливи офанзиви на Вальо Братоев. Резултатът стана 7:3 след контра на Георги Петров и мощен ас на Петър Христов. Първата техническа пауза пък пристигна при 8:4 за домакините след нова офанзива на Георги Петров. Последваха две отлични блокади на Вальо и Георги Братоеви - 10:4 и тайм-аут за Сашо Попов и ЦСКА. " Червените " понижиха до 12:10 след блок-аут на Ивайло Стефанов и контра на Венци Георгиев, което принуди Найден Найденов да вземе спиране. Въпреки това, последваха нови два положителни сервиса на влезлия като запаса за армейците Тодор Костов, неточност на домакините и обсада на Христо Цветанов и 12:12. Бургазлии си върнаха преднината при 15:13 след две неточности на ЦСКА, а техническото спиране пристигна при 16:14 след нова сполучлива офанзива на Георги Петров. Преднината на Нефтохимик набъбна до 20:16 след нови мощни изяви на Георги и Вальо Братоеви. Разликата набъбна до 23:17, след което първенците умерено взеха гейма с 25:19 след сервис в навън на разпределителя на " алените " Владимир Станков и поведоха с 2:1.

Четвъртата започва добре за ЦСКА, които дръпнаха с 4:2 след офанзива на Краси Гайдарски и блок на Христо Цветанов. Нефтохимик съумя да изравни при 7:7 след пусната топка и контра на разпределителя Георги Братоев. Техническата пауза пък пристигна при 8:7 за " алените " след неточност от сервис на Георги Петров. Нови две точки за армейците - 10:7 и тайм-аут за Найден Найденов. Постепенно първенците съумяха да изравнят при 13:13 след офанзива на Вальо Братоев и Николай Къртев. Второто техническо спиране пристигна при две точки задатък за домакините - 16:14 след офанзива на Петър Христов и неточност при мрежата на Христо Цветанов. Последваха нова неточност при мрежата за ЦСКА и ас на Петър Христов - 18:14 и спиране за Сашо Попов. Момчетата на Найденов резервираха преимуществото си до 22:18 след поредна мощна офанзива на Вальо Братоев. Независимо от напъните на " алените " да се задържат и да вкарат срещата в тайбрек, Нефтохимик завоюва гейма с 25:21 след офанзива в навън на Пламен Шекерджиев, а с това и мача с 3:1.

НЕФТОХИМИК 2010 (БУРГАС) - ЦСКА 3:1 (25:23, 23:25, 25:19, 25:21)
НЕФТОХИМИК 2010: Георги Братоев, Жани Желязков, Валентин Братоев, Георги Петров, Илия Петков, Николай Къртев - Теодор Салпаров-либеро (Димо Димов, Пламен Христов)
Старши-треньор: НАЙДЕН НАЙДЕНОВ
ЦСКА: Владимир Станков, Венцислав Георгиев, Пламен Шекерджиев, Ивайло Стефанов, Христо Цветанов, Красимир Гайдарски - Мартин Божилов-либеро (Иван Крачев, Тодор Костов, Яни Георгиев)
Старши-треньор: АЛЕКСАНДЪР ПОПОВ.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР