Волейболният отбор на Марица пристигна във Финландия в понеделник и

...
Волейболният отбор на Марица пристигна във Финландия в понеделник и
Коментари Харесай

Марица вече е във Финландия за реванша със Сало

Волейболният тим на Марица дойде във Финландия в понеделник и бе приветстван персонално от кмета на Сало Лаури Инна.

Реваншът на пловдивчанки в Шампионската лига против локалния едноименен отбор е в сряда и още веднъж ще бъде предаван директно в ефира на DIEMA SPORT 2 от 19.00 часа.

Марица води с 3-1 гейма от първата среща.

Старши треньорът на Марица Иван Петков и капитанката Радосвета Тенева взеха присъединяване в формалната конференция преди мача-реванш дружно с наставника и капитанката на домакините - Томи Леминкайнен и Елина Каснанен.

В изказванията си пред медиите и двете страни показаха упованията си за доста мощен, забавен и непредвидим мач тази сряда.

Иван Петков: “Както споделих и преди, този дуел ще се реши вдругиден. В първия мач успяхме да победим може би с това, че нашите състезатели са малко по-опитни. И в решаващите моменти имахме повече убеденост от нашия съперник. Мисля, че равнището беше много високо, като и двата тима способстваха за това. Но този мач е към този момент в предишното и ние мислим и се готвим за този, който следва. Мисля, че успеха ще се реши най-много от положителното осъществяване на сервис и от успеваемостта на сайдаута. Ще би трябвало да проявим и морално-волеви качества.”

Радосвета Тенева: “Благодарим за топлото посрещане! Радваме се, че сме тук и продължаваме да се готвим за идния мач. Първата среща не беше по никакъв начин лесна за нас. Спечелихме я мъчно. Така че чакаме забавен реванш. Видяхме, че съперникът е тим, който се бори до дъно.”

Томи Леминкайнен: “Преспивайки една-две нощи след първата среща, мога да кажа, че съм по-скоро удовлетворен, защото моят тим сподели най-хубавото си лице до момента през този сезон. Разбира се, не съм удовлетворен от това по какъв начин завършвахме геймовете и от крайния резултат, само че към този момент сме имали случай да отстраним съперник в евротурнирите след загуба с 1:3 в първия мач като посетители и се надявам да го създадем отново. Надявам се при домашни условия и с поддръжката на публиката да успеем да изпълняваме по-добър сервис в сравнение с в България, и да подобрим играта си на обсада и в отборна отбрана.”

Елина Каснанен: “В първия мач започнахме добре, само че не положихме задоволително старания да го приключим по този начин добре. Но се получи доста прекрасен дуел. За нас опцията да стартираме тази акция в евротурнирите в България беше чудесна, тъй като организацията там беше съвършена. Всичко мина добре, като се изключи крайния резултат. Очакваме в сряда да дойдат доста фенове и да викат за нас, което, несъмнено, би ни помогнало доста.”
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР