Волейболният отбор на Марица (Пловдив) стартира със загуба втория турнир

...
Волейболният отбор на Марица (Пловдив) стартира със загуба втория турнир
Коментари Харесай

Марица отново не успя срещу Мюлюз в ШЛ

Волейболният тим на Марица (Пловдив) започва със загуба втория шампионат от Шампионската лига в полския град Лодз. Маричанки изгубиха от френския АСПТТ (Мюлюз) с в първата си среща на шампионата.

В първия мач от програмата на шампионата в Лодз, игран по-рано през днешния ден в зала " Спорт Арена ", турският гранд ВакъфБанк (Истанбул) победи чисто домакините на полския ЛКС Комерскон (Лодз) с. Най-резултатна в мача беше Изабел Хаак с 21 точки за ВакъфБанк. Тя бе оповестена и за MVP на дуела. Във втория спортен ден в на следващия ден (3 февруари) Марица играе против домакините от ЛКС Комерскон от 19,00 часа българско време, а от 21,30 часа ще се срещнат Мюлюз и ВакъфБанк.

Марица стартира доста добре в първия гейм и поведе с 2:0, а по-късно дуелът мина точка за точка, преди французойките да поведоха също с две точки при 10:8. Марица съумя да изравни и поведе с една точка. Маричанки взеха най-големия задатък досега в дуела от три точки – 20:17. Французойките съумяха да изравнят и се стигна до 21:21. Мюлюз съумя да измъкне гейма след 25:23. Пловдивчанки стартираха отлично втория гейм. Момчетата на Лазар Лазаров поведоха с 2:0, а последователно усилиха преднината си до 5 точки при 8:3. Марица резервира преднината си и при 14:8 се стигна и до 6 точки преднина. Френският отбор съумя да понижи изоставането си до единствено точка при 18:17, само че по-късно Марица успа да поведе с две точки. При 23:21 в игра за Марица влезе Силвана Чаушева, която направи още един дебют за българските шампионки. " Жълто-сините " не изпуснаха опцията да вземат втората част и след 25:22 изравниха геймовете.

Третият гейм стартира равностойно. Мюлюз съумя да направи разлика при 13:10. Момичетата на Франсоа Салвани поведоха с 20:14. Маричанки завоюваха четири следващи точки и се стигна до 20:18. След ас на Дима Ушева шампионките на България съумяха да изравнят резултата при 21:21. Мюлюз, обаче, съумя да завоюва гейма след 25:22. Четвъртата част стартира доста неприятно за " жълто-сините ", откакто Мюлюз поведе със 7:3. Момичетата на Лазар Лазаров съумяха да понижат изоставането си на единствено точка – 14:13, само че след 25:22 Мюлюз съумя да завоюва мача с 3:1 гейма.

Най-резултатна за Марица стана Мирослава Паскова с 24 точки, а Кремена Каменова и Джесика Карбахал приключиха с по 12 точки, само че и това не оказа помощ за триумфа. Анна Хаак от Мюлюз стана MVP на мача, като тя осъществя 17 точки за победителките.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР