Волейболният отбор на Марица (Пловдив) продължава да търси първата си

...
Волейболният отбор на Марица (Пловдив) продължава да търси първата си
Коментари Харесай

Марица пак ще разчита на подкрепа от трибуните в преследване на първа победа в ШЛ

Волейболният тим на Марица (Пловдив) продължава да търси първата си победа в груповата фаза на Шампионската лига за дами. Днес " жълто-сините " ще изиграят четвъртия си мач в Група С от най-престижното клубно съревнование. Шампионките на България посрещат шампионките на Полша от Хемик (Полице) от 18,30 часа в зала " Колодрума ".

Двата отбора се срещнаха в Полша в дуел от третия кръг преди две седмици. Тогава, с мощната поддръжка от страна на локалната аудитория, Хемик победи Марица с 3:0, записвайки втория си триумф в групата.

Както е известно, в интервала сред двата мача пловдивският клуб картотекира 17-годишната девическа националка Александра Миланова, която към този момент дебютира с тима в среща от българското състезание. Дали младият гений ще направи и своя дебют в Шампионската лига още тази седмица остава да се разбере. Почти несъмнено е обаче, че тя ще попадне в групата от 14 избранички на старши-треньора Иван Петков за дуела. Хемик пък има единствено 12 волейболистки, картотекирани за евротурнирите, което допуска, че изненади в състава им не би трябвало да се чакат.

Докато Марица продължава да е непобеден водач в НВЛ на България, Хемик също съумя да излезе отпред в полското състезание с две победи, изковани след срещата с Марица в Кошалин. Полските шампионки победиха Трефъл Проксима (Краков) с 3:1 (25:19, 25:14, 26:28, 25:21) като домакини и Полски Цукиер Мушинянка (Мушина) с 3:1 (21:25, 25:14, 25:13, 25:16) като посетители, натрупаха 15 победи и 42 точки от 16 мача и изпревариха досегашния лидер в таблицата ЛКС Комерскон (Лодз).

" Подготвени сме да покажем добра игра и, в случай че имаме шанс да се оправим по-добре във значимите моменти, мисля, че можем да се поздравим с триумф, който не би трябвало да се възприема като изненада ", съобщи пред медиите Иван Петков в навечерието на срещата с Хемик. " Имаме три мача, в които ние би трябвало да покажем своето същинско лице, да радваме хората, които ни гледат, и да сложим основите за това, което ни следва следващата година. Опитът, който придобиваме в тези мачове, е скъп ".

" Въпреки че към този момент нямаме огромен късмет да се класираме напред, това са едни мачове, които носят доста опит на по-младите състезателки. Трябва да осъществим механически и тактически всичко, което ни е сложено като задания, да бъдем по-нахъсани и да играем с въодушевление. Ако това стане, няма тим, против който да не можем да запишем победа. Когато трибуните са цялостни, това несъмнено оказва помощ, подвига се адреналинът и е доста по-приятно ", добави разпределителката Лора Китипова.

" Очакваме по-труден мач от този в Кошалин ", разяснява посрещачката на Хемик Наталия Менджик. " Никога не съм играла в България преди; това ще ми е за първи път. Ще бъде добре, в случай че успеем да спечелим, както направихме в първата си среща с Марица. Влизаме в мача настроени за победа ".

Първи арбитър на мача ще бъде португалецът Витор Алешандре Гонсалвеш, а втори – люксембургката Карол Хеп. Делегат на CEV е Драженко Харачич от Босна и Херцеговина.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР