Волейболният отбор на Марек Юнион Ивкони (Дупница) започна с победа

...
Волейболният отбор на Марек Юнион Ивкони (Дупница) започна с победа
Коментари Харесай

Марек удари Левски в София след 25:10 в първия гейм

Волейболният тим на Марек Юнион Ивкони (Дупница) стартира с победа втория полусезон в Суперлигата на България, като в това време прекъсна страхотната серия от 8 следващи победи на Левски. Момчетата на треньора Виктор Карагьозов удариха като посетители " сините " с 3:0 (25:10, 28:26, 25:20) в финален мач от 12-ия кръг на шампионата, игран довечера пред едвам към 200 фенове в зала " Универсиада " в София.
 Левски - Марек Юнион-Ивкони @@@

Така двата отбора си размениха местата във краткотрайното класиране. И дупничаните, и Левски имат по 8 победи и 4 загуби, като Марек е на 5-о място с 25 точки, а левскарите са 6-и с точка по-малко. В идващия 13-и кръг Марек е хазаин на носителя на Купата на България Хебър (Пазарджик), а Левски ще излезе против " безконечния " противник ЦСКА. Срещите са в петък (31 януари) надлежно от 18,15 и 18,30 часа.
 Левски - Марек Юнион-Ивкони @@@

Домакините от Левски не започнаха по най-хубавия метод в първия гейм на срещата, като разрешиха на дупничани да вземат самодейността през цялото време. Играчите на Андрей Жеков бяха равностойни единствено първоначално, след което Марек се откъсна след серия от асове и сполучливи офанзиви. Разликата продължи да пораства, като в последна сметка дупничани оставиха " сините " едвам на 10 точки.
 Левски - Марек Юнион-Ивкони @@@

Във втората част играта потегли равностойно изначало, след което Марек поведе. След 9-а точка Левски съумях да откри ритъма си на игра и да излезе напред в резултата. Оформи се преднина от няколко точки, която бе стопена след серия от неточности на " сините ", а след това и от добре работещият сервис на дупничани. Играта продължи точка за точка, като атмосферата бе напрегната до самия завършек на гейма. Грешки от ас и офанзива на Смилен Мляков взеха решение резултат в интерес на Марек - 28:26.
 Левски - Марек Юнион-Ивкони @@@

" Сините " стартираха с добра преднина в третия гейм, само че не съумяха да удържат темпото и последва поврат. Марек продължи възходящата си линия, и макар опитите на Левски това не се случи. В последна сметка играчите на Виктор Карагьозов се поздравиха с успеха след 25:20 и 3:0.
 Левски - Марек Юнион-Ивкони @@@

ЛЕВСКИ - МАРЕК ЮНИОН ИВКОНИ (ДУПНИЦА) 0:3 (10:25, 26:28, 20:25)
ЛЕВСКИ: Делчо Раев, Трифон Лапков, Самуил Вълчинов, Гордън Люцканов, Марк МакГивърн, Теодор Богданов - Ивайло Лалов-либеро (Милослав Димов, Владимир Гърков, Стоил Палев, Методи Ананиев, Дамян Колев-либеро)
Старши треньор: АНДРЕЙ ЖЕКОВ
МАРЕК: Светослав Станков, Илиян Преспов, Светослав Иванов, Костадин Стойков, Павел Душков, Борислав Апостолов - Владислав Иванов-либеро (Чоно Пенчев, Петър Христосков)
Старши треньор: ВИКТОР КАРАГЬОЗОВ.

ГАЛЕРИЯ от мача ЛЕВСКИ - МАРЕК 0:3 - ТУК!!! Снимки: Владимир Иванов, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР