Волейболният отбор на Левски загуби с 0:3 (22:25, 23:25, 13:25)

...
Волейболният отбор на Левски загуби с 0:3 (22:25, 23:25, 13:25)
Коментари Харесай

Левски допусна загуба от Монца в първия четвъртфинал в CEV Challenge Cup

Волейболният тим на Левски загуби с 0:3 (22:25, 23:25, 13:25) от Монца в първи четвъртфинален мач от шампионата на CEV Challenge Cup.

Мачът се игра в препълнената зала „ Левски София ”. Младият тим на „ сините ” изигра добър мач, като в доста моменти бе водещ на терена, само че отборът на Монца в последна сметка завоюва крайния триумф с по-силен сервис, посрещане и по-големия си опит. Реваншът сред двата отбора е на 17 януари в Италия, като на Левски му би трябвало победа с 3:1, с цел да се надявам да стигне до „ златен ” гейм.

Отборът на Николай Желязков стартира в състав: Симеон Николов, Майкон Морейра, Владимир Гърков, Кристиан Титрийски, Светослав Гоцев, Алехандро Торо и Владислав Иванов либеро. Като запаси се показваха на паркета Николай Стефанов, Венислав Антов, Александър Къндев и Стоил Палев.

Мачът стартира с замяна на точки, само че „ сините ” направиха разлика от 14:9 посредством най-много на мощен сервис и добра игра в офанзива. Монца обаче се върна в мача, като изключителна серия на сервис направи канадският национал Ерик Льопки, който докара резултата до 20:17 за гостите. Италианците резервираха разликата и затвориха първата част при 25:22 с офанзива през центъра на канадеца Стивън Маар.

Във втория гейм отборът на Левски още веднъж стартира доста мощно, като поведе с 5:3 и 7:5. Монца още веднъж натисна със мощен сервис и положително посрещане и направи поврат за 11:8. Тимът на Желязков поддържаше интригата, като понижи разликата при 15:16 и да изравни за 17:17. Левски даже поведе поради положителни изяви на резервата Антов, само че в края на частта още веднъж опитът и класата на Монца надвиха и завоюваха с 25:23 с офанзива през центъра на капитана Галаси.

Третата част също стартира със серия от сервиси на Ерик Льопки, който докара резултата до 6:2 за гостите. Отговорът пристигна от сервисите на Антов, след които резултатът бе подравнен. Словенецът Никола Муянович също направи някои хубави отигравания в третата част, с цел да донесат нов задатък на отбора. Имаше някои противоречиви обстановки, като множеството съдията от Румъния отсъди в интерес на гостите, а нямаше и видеочек. При 14:9 за гостите на паркета се върна Кристиан Титрийски. Монца продължи да усилва разликата и стигна до 25:13, като мачът завърши с сполучлива обсада против Александър Къндев.

Най-резултатен за Левски бе Майкон Морейра с 11 точки, до момента в който над всички в мача бе Ерик Льопки със 17 точки, който направи цели 6 аса.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР