Волейболният отбор на Дея спорт (Бургас) стартира с победа втория

...
Волейболният отбор на Дея спорт (Бургас) стартира с победа втория
Коментари Харесай

Дея спорт би Берое и в Efbet Супер Волей

Волейболният тим на Дея спорт (Бургас) започва с победа втория полусезон в Efbet Супер Волей. Воденият от италианеца Франческо Кадеду отбор обърна и надигра като посетител Берое 2016 (Стара Загора) с 3:1 (17:25, 17:25, 22:25, 17:25) в финален мач от 12-ия кръг на шампионата, игран довечера в зала " Иван Вазов ". Това бе втора победа на Дея над старозагорци в границите на 10 дни, откакто двата отбора се срещнаха и на полуфинала за Money+ Купа България 2023, извоюван още веднъж от бургазлии с 3:1.
 Финал като за международно! Хебър обърна Дея спорт от 0:2 и сграбчи Купата на България Финал като за международно! Хебър обърна Дея спорт от 0:2 и сграбчи Купата на България
Така двата отбора си размениха местата във краткотрайното класиране като имат по 7 победи и 5 загуби. Бургазлии са 6-и с 23 точки, до момента в който Берое е на 7-о място с 22 точки. В идващия кръг Дея спорт одобряват коравия отбор на Монтана, до момента в който играчите на Мирослав Живков са посетители на другия бургаски отбор Нефтохимик 2010.
 Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция " Домът на почитателите "
Гостите от Дея спорт потеглиха мощно и поведоха с 3:1 и 5:3, само че позволиха Берое да изравни и да обърне. В идващите минути домакините бяха преобладаващи и завоюваха частта елементарно след 25:17. Втората част сподели напълно друго лице на Дея. Амбициозният бургаски отбор поведе стремително с 4:1 и резервира контрола до самия край. Така резултатът бе подравнен още веднъж след 25:17.

Третия гейм започва с няколко неточности на домакините от Берое от офанзива и начален удар, което разреши на бургазлии да пернат с 4:1. Те продължиха да владеят ситуацията и по-късно, като поддържаха темпото устойчиво и не позволиха тъждество, макар опитите на Берое да стопи преднината. Така момчетата на Франческо Кадеду поведоха в мача с 2:1 гейма след 25:22. Четвъртата част потегли равностойно до 3:3, след което Дея спорт дръпна в резултата. При 10:5 капитанът на бургазлии Георги Братоев получи червен картон за бурна реакция след съдийско присъждане. Постепенно равнището на играта спадна, дистанцията се съкрати. Гостите от Бургас обаче набраха инерция и още веднъж усилиха преднината. До края Дея спорт дирижираше играта. Два аса на Тодор Вълчев пречупиха изцяло Берое, а грешките на старозагорци сложиха завършек на мача след 25:17 и 3:1 за бургазлии.

Най-полезен за Дея спорт стана Николай Учиков с 14 точки (1 блок и 46% успеваемост в офанзива - +10) за успеха и справедливо беше разгласен за MVP на мача. Тодор Вълчев и Валентин Братоев прибавиха още 11 и 10 точки за триумфа.

За домакините от Берое над всички и единствен с двуцифров актив беше Стефан Иванов с 16 точки (1 блок, 1 ас, 50% успеваемост в офанзива и 29% положително посрещане - +7).

Снимки: Startphoto
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР