Волейболният отбор на Дея спорт (Бургас) постигна втора поредна и

...
Волейболният отбор на Дея спорт (Бургас) постигна втора поредна и
Коментари Харесай

Дея спорт с бърза и чиста победа над Монтана в Efbet Супер Волей

Волейболният тим на Дея спорт (Бургас) реализира втора поредна и общо 8-а победа в Efbet Супер Волей. Воденият от италианеца Франческо Кадеду отбор победи бързо и чисто вкъщи Монтана с 3:0 (25:19, 25:21, 25:15) в среща от 13-ия кръг на шампионата, играна довечера в зала " Младост ".

Въпреки триумфа, двата тима резервират местата си във краткотрайното класиране. Бургазлии остават 6-и с 8 победи, 5 загуби и 26 точки, до момента в който Монтана е на 5-о място с 9 победи, 4 загуби и 25 точки. В идващия 14-и кръг Дея спорт гостува на първенеца Хебър (Пазарджик), а монтанчани са домакини на другия бургаски отбор - Нефтохимик 2010. Мачовете са надлежно в неделя (12 февруари) и събота (11 февруари) от 18,00 часа.

Двата тима потеглиха равностойно в първия гейм до 3:3, след което сервисът на домакините от Дея спорт оказа своето въздействие. Момчетата на Франческо Кадеду преобладаваха през множеството време, като не позволиха разликата да падне под 3 точки. Така бургазлии затвориха гейма със постоянна преднина и поведоха след 25:19.

Във втория гейм Дея спор взе задатък от 5:3, само че по-късно Монтана незабавно изравни. В идващите минути играта продължи равностойно, само че последователно бургазлии съумяха да се откъснат с 12:9. Монтанчани набраха инерция и стопиха дистанцията, само че не съумяха да създадат освен това. След 15-а точка домакините от Бургас още веднъж поеха самодейността и дръпнаха с добра преднина. Постепенно играчите на Даниел Пеев се приближиха единствено на точка до бургазлии при 21:20 и 22:21, само че не можаха да изравнят. Дея спорт излязоха от обстановката и завоюваха гейма след 25:21.

Третата част потегли стремително за домакините от Дея спорт - 3:0, които поддържаха темпото устойчиво и не позволиха особена опозиция. Разликата набъбна до 20:10, след което бургазлии умерено завоюваха гейма с безапелационното 25:15, а с това и мача с 3:0.

Снимки: NVL/Startphoto.bg
 Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция " Домът на почитателите "
Снимки: Startphoto
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР