Волейболният отбор на Белогорие (Белгород), където играе българският национал Николай

...
Волейболният отбор на Белогорие (Белгород), където играе българският национал Николай
Коментари Харесай

Белогорие с изненадваща загуба в плейофите на Русия

Волейболният тим на Белогорие (Белгород), където играе българският национал Николай Николов, започва с изненадваща загуба в плейофите на Суперлигата на Русия. Воденият от Александър Богомолов отбор падна тежко вкъщи от Кузбас (Кемерово) с 0:3 (22:25, 19:25, 25:27) в първи мач от 1/4-финалните плейофи, игран нощес.

Интересно е да се означи, че това е трета поредна загуба на Белогорие от Кузбас през сезона, откакто грандът от Белгород падна първо на полуфиналите за Купата на Русия, а по-късно и при гостуването си в постоянния сезон.

Така Белогорие изостава с 0-1 победи в плейофната серия. Играе се до 2 победи от 3 мача. Втората среща сред двата отбора е в петък (16 март) в Кемерово.

Най-резултатни за Белогорие бяха капитанът и деец Сергей Тетюхин (1 блок, 1 ас, 67% успеваемост в офанзива и 29% положително посрещане) и Ян Ерещенко (1 ас, 43% успеваемост в офанзива и 35% положително посрещане) с по скромните 10 точки. За отбора на Кузбас пък най-полезен бе Виктор Полетаев с фантастичните 21 точки (1 блок, 1 ас и 54% успеваемост в атака) за успеха.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР