Волейболният Левски София се присъедини към Подкрепа за българските капитани. Акцията

...
Волейболният Левски София се присъедини към Подкрепа за българските капитани.
Акцията
Коментари Харесай

И Левски София се включи в инициативата Подкрепа за българските капитани

Волейболният Левски София се причисли към " Подкрепа за българските капитани ".

Акцията е за Любомир Чанев и Данаил Веселинов, които бяха арестувани дружно с кораба Galaxy Leader на 19 ноември 2023 година. Капитанът на " сините " Владислав Иванов и националът Венислав Антов показаха поддръжката си към двамата. През този сезон младият състав на Николай Желязков, в който е цялостно с гении, се показва мощно. Левски завоюва Суперкупата на страната, а и се класира на четвъртфиналите на евротурнира Чалъндж Къп.

Инициативата " Подкрепа за българските капитани! Любо, Данаил - с вас сме! " бе подета от близки и другари на двамата и стартирана на 6 декември 2023 година - Никулден, Деня на моряците.

Клубовете, които я започнаха, са футболните Пирин от Благоевград, където е роден капитан Чанев, както и Черно море от Варна, където двамата са приключили висшето си обучение. Те бяха последвани от столичните Левски, Славия, Локомотив София и ЦСКА 1948, от пловдивските Локомотив и Ботев, от Лудогорец и Арда.

Още от първия ден самодейността беше подкрепена от ВК ЦСКА, както и БФБокс. Прегърна я и баскетболната легенда и треньор на Миньор Перник Георги Младенов. Под нейния знак мина и церемонията за " Спортист на годината на Благоевград ". Присъедини се и баскетболният Черно море Тича. В навечерието на Рождество Христово се включи и клубът по художествена гимнастика Локомотив София с ръководител Катрин Велкова.

" Капитани Любо и Дидо, децата ви са смели като вас ", " Вярваме в Коледни чудеса ", " Всички чакат подарък - ние чакаме Върховен административен съд ", бяха част от посланията на тениските на дребните грации от Локомотив.

Навръх Коледа сходно нещо направиха футболният национал Андреа Христов и половинката му доктор Марина Христова, която е родена и израснала в родния град на капитан Чанев, приключила е междинното си обучение в ПМГ " Акад. С.П. Корольов ", където е учил и той. Бившият национал Илиян Мицански и спортният публицист Стефан Дамянов също се включиха в навечерието на новогодишните празници. А боксов клуб Пирин Благоевград го направи точно на Василовден посредством треньорите Георги и Васил Шавулеви - синове на създателя отец Андон Шавулев, и младата вяра Христо Христов. Наставниците са и другари на капитан Чанев, като Васил е и негов съученик.

Моряците получиха поддръжка и от федерацията по гимнастика - персонално от президента Красимир Дунев, както и от състезателите от националните тимове - мъже, младежи, девойки, състезатели по спортна гимнастика от Федерацията по приспособена физическа интензивност, треньорите Велислава Велева, Здравко Куртев, Илия Янев, Даниел Алексиев, Иван Цветков. Пожелания към тях насочи и помощник-треньорът на Лудогорец Светослав Дяков. А същото сториха гимнастичките Боряна Калейн и Стилияна Николова, както и звездата на България във повдигането на тежести Карлос Насар. Направи го и президентът на федерацията по баскетбол Георги Глушков, който и е първият българин, а и изобщо първият от някогашния Източен блок, играл в Националната баскетболна асоциация.

Очаква се още отбори, а и огромни фигури в родния спорт да поддържат акцията. Близките и приятелите изричат голяма признателност на всички, участващи в нея. И имат вяра, че способените органи вършат всичко допустимо Любомир Чанев и Данаил Веселинов скоро да се приберат вкъщи.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР