Волейболните шампионки от Марица Пловдив дадоха пресконференция преди утрешния важен

...
Волейболните шампионки от Марица Пловдив дадоха пресконференция преди утрешния важен
Коментари Харесай

В лагера на Марица Пловдив вярват във възможностите си преди мача с Вашаш

Волейболните шампионки от Марица Пловдив дадоха конференция преди утрешния значим мач против унгарския Вашаш Обуда (Будапеща), който е директна борба за третото място, което обезпечава място на четвъртфиналите на Шампионската лигата.

На брифинга в зала Колодрума участваха треньорът Борислав Крачанов и волейболистките Жана Тодорова и Мария Кривошийска.

Старши треньорът Борислав Крачанов е убеден във опциите на своите възпитанички.

„ На първо място за мен като треньор е значимо да изиграем мача вярно. Да подходим оптимално съсредоточено и в случай че успеем да ги съвместим двете неща резултатът ще бъде разследване на нашата подготовката и работа, която сме свършили. Това е основният аспект, който би трябвало да създадем, с цел да излезем крайния победител. В първия дуел сервирахме сносно в тяхната зала и сведохме вариантите на разпределителя им до най-малко. В Шампионска лига да завършиш с 15-16 сполучливи блокади не е малко. Надявам се да продължим с това и също да имаме мощен сервис на следващия ден и да играем мощно фаза контраофанзива. Надявам се на следващия ден да успеем да ги осъществим. Казваме на девойките да не мислят за резултата и да бъдат фокусирани върху работата, която би трябвало да свършат. Успеем ли да го създадем това ще е разследване от нашата игра. Целта е една и няма ненужно от в допълнение напрежение. Всеки излиза с настройката да дадеш най-хубавото от себе си и да побеждаваш. За нас е доста значимо и да успеем да израстваме. Надявам се домакинският фактор да ни помогне много. Вкъщи постоянно и стените оказват помощ, само че когато си вкъщи и отговорността е по-голяма. Надявам се доста аудитория и упованията да не ни сковат. Ако обаче стартираме не както би трябвало да излезем бързо от тази обстановка и да заиграем както можем. Всичко ще е до това кой желае по-силно успеха. Всеки мач е значим и не мога да правя оценка дуелите. Утрешния мач е може би черешката на тортата за мачовете, които сме изиграли последните години. Както за нас щаба, по този начин и за волейболистките ще има огромен заряд. Успеем ли да победим триумфът ще бъде за всички, които ни поддържат и са пристигнали да ни гледат “, съобщи той.

Либерото Жана Тодорова отличи мощните страни на съперника.

„ Със сигурност видяхме, че тимът на Вашаш има своите достолепия в играта си при гостуването ни в Унгария и техните мачове против останалите тимове. Техният огромен плюс е бързата им игра от разпределителките и крайните нападатели. Ако успеем да се оправим тактически и сведем самостоятелните неточности до най-малко мисля, че резултатът ще бъде позитивен за нас. Двубоят е извънредно значим и за двата тима. Те гонят първа победа в Шампионска лига и да продължат в евротурнирите, а ние гоним също да продължим да играем в Европа и да спечелим третото място. Мисля, че имам психическо преимущество и ще успеем да ги победим. Треньорският щаб ни е подготвил доста добре тактически. Аз бих желал да оказа помощ на девойките. Казах им, че е доста хубава тръпката да печелиш мачове в Шампионска лига. Мисля, че успеем в този момент дружно да спечелим мач от Шампионска лига и в Пловдив. За дуела с Уралочка пред 4500 индивида беше неповторимо преживяване, тъй като ти летиш дружно с публиката, играта ти върви. Утре ще кажа дали ще можем да повторим този мач “, добави тя.

Волейболистката Мария Кривошийска се надява на забележителна поддръжка от публиката.

„ Залогът и за двата тима е еднакъв – класиране за четвъртфинал за Купата на ЦЕВ. Според мен ние сме с една крачка пред тях, тъй като сме домакини и ще имаме страхотна поддръжка от публиката. Те ще дойдат готови и ще хвърлят всичко, само че ние ще се опитаме да създадем същия прекрасен мач, който направихме в Унгария. Направим ли същия дуел като в Будапеща мачът ще е в наша изгода “, добави тя.

Двубоят е на 16 януари (вторник) от 19:00 часа в зала „ Колодрума “ в Пловдив, като при триумф " жълто-сините " ще продължат присъединяване си в шампионата за Купата на ЦЕВ.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР