Волейболните националки Мария Йорданова и Радостина Маринова, помощник-треньорът Денислав Димитров

...
Волейболните националки Мария Йорданова и Радостина Маринова, помощник-треньорът Денислав Димитров
Коментари Харесай

Силна Мария Йорданова с 21 точки, Пари Сен-Клу стартира годината с драматичен обрат във Франция

Волейболните националки Мария Йорданова и Радостина Маринова, помощник-треньорът Денислав Димитров и техният Пари Сен-Клу стартираха календарната годона с победа във френската Лига А. Воденият от Алесандро Орефиче тим направи трагичен поврат като посетител и надви над слабака Левалоа с 3:2 (23:25, 22:25, 25:17, 25:17, 15:9) в мач от 13-ия кръг на шампионата, игран късно нощес.

Така Пари Сен-Клу е на второ място във краткотрайното класиране с 30 точки след 11 победи и 2 загуби, с колкото е и водачът Нант, само че с 32 точки. В идващия 14 кръг Йорданова, Маринова и компания са домакини на Тервил (Флоранж). Срещата е в събота (7 януари) от 21,00 часа българско време.

Мария Йорданова влезе като запаса във втория гейм и стана най-резултатна с 21 точки (2 блок, 2 аса, 57% успеваемост в офанзива и 89% положително посрещане - +15) за успеха. Радостина Маринова пък стартира като титуляр, само че бе заменена в четвъртата част, като приключи със 7 точки (1 блок и 55% успеваемост в офанзива - +3) за триумфа.

За MVP на мача пък бе оповестена Канделария Ерера, която заби 15 точки ( 6 блока! , 3 аса и 43% успеваемост в офанзива - +14) за успеха.

За домакините от Левалоа Никол Ууде Лутикхуйс осъществя 25 точки, а Хейли Бенет и Анна Спану завършиха с 19 и 18 точки, само че и това не оказа помощ за триумфа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР