Волейболната треньорка Стефка Великова и двама от играчите на Олимпиец

...
Волейболната треньорка Стефка Великова и двама от играчите на Олимпиец
Коментари Харесай

Състезателка на загиналата Стефка Великова: Беше ни като втора майка

Волейболната треньорка Стефка Великова и двама от играчите на Олимпиец (Плевен) починаха в злополука на пътя Ловеч - Плевен в събота. Спомените си за наставничката си показа Патрисия Първанова, която дълги години тренира в Олимпиец.

" Съболезнования към околните на починалите и да изпратим кураж на младежа, който оцеля и се бори. За Стефка Великова не мога да приказвам в минало време, тъй като тя е велика жена и вечно ще живее в сърцата на всички олимпийци, всички плевенчани, и освен. Тя е позната със своята треньорска и обществена активност, само че истината е, че Стефка Великова беше още доста неща. Освен треньор, ни беше майка, наставник, доста непосредствен другар и образец в живота ", сподели тя в ефира на " Нова телевизия ".

" Тя постоянно е била обърната към младежите на България. Специално в Плевен сътвори една среда за нас, в която да израстнем доста стойностни и същински хора. Не единствено ни учеше на волейбол, обърна ни и към благотворството. Тя е създател на клубове, в които вършехме доста благотворителни дела. Тя е главният провинен за това. Към всеки от нас имаше особено отношение. Стефка Великова за мен в действителност беше като майка. Аз от седми клас упражнявам волейбол при нея. Винаги при травми ми хващаше за ръката и дружно отивахме на доктор. Освен това, когато бях 11-и клас, старшата възраст в Олимпиец се разпадна, нямаше задоволително девойки, които да играят, само че тя направи всичко допустимо аз да продължа с волейбола. Намери ми място в различен тим единствено и единствено да не преставам да се развъртвам. Винаги когато имах някакъв проблем, можех да се обърна към нея. Помагала е постоянно без да пести средства. И освен за мен, а за всички в Олимпиец ", спомни си Първанова.

" Истината е, че Стефка имаше доста млад дух и неповторимо възприятие за комизъм. Никога не сме я чувствали като някакъв началник. Имаше доста забързано всекидневие. Имаме доста хубави моменти с нея. Срещите ни все са незабравими. С нея работихме с младежите от предпазено жилище в Згалево, в Пордим, в Плевен. Това са домове за хора с увреждания. Много интензивно ги включвахме в идеите си, правихме базари с неща, направени от тях. Даваше сцена за изява на млади гении от Плевен. Тази година направи благотворителен концерт. Много млади гении от Плевен съумяха да се изявят там. Има две дами с множествена склероза, тя провежда благотворителни събития за тях ", описа Патрисия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР