Волейболната ни Суперлига ще продължи да бъде от 12 отбора

...
Волейболната ни Суперлига ще продължи да бъде от 12 отбора
Коментари Харесай

Суперлигата остава от 12 тима през новия сезон

Волейболната ни Суперлига ще продължи да бъде от 12 тима и през новия сезон. " Тема Спорт " научи, че един от клубовете, които гласоподаваха за нарастването й на 16 отбора - Славия, този път няма да има право на избор на идното съвещание във вторник. Така на процедура резултатът от последните " избори " ще се обърне.
 Пресконференция на НВЛ и новия ръководител Атанас Гаров @@@

При последната среща на НВЛ се стигна до 6:5 в интерес на включването на 4 отбора от Висшата лига, както и опазване на белите в елита, макар че те действително бяха изпаднали. Впоследствие обаче се откри, че Славия не е трябвало да вземе присъединяване в гласуването, защото това е решение на Лигата още от 2012 година. От Дунав пък оповестиха, че са срещу нарастването, като русенци бяха единствените, които не дадоха своя избор. Така стана ясно, че действително гласуването е трябвало да бъде 6:5 в интерес на клубовете, които желаят Суперлигата да остане във вид 12 тима. Дали подобен ще бъде резултатът във вторник, следва да разберем. Има обаче индикации, че най-малко още един отбор ще се причисли към опазване на статуквото.

При подобен процес на събитията водещият ни ешелон се чака да започва през октомври. Вариантите за това са в средата или в края на месеца. Не е ясно обаче какво ще се случи със Славия и Арда и в случай че има изпадащи, по какъв начин ще бъдат избрани влизащите на тяхно място от Висшата лига.

Вчера се организира среща на представители на втория ешелон с ръководителя на НВЛ Атанас Гаров и шефа на федерацията Любо Ганев. На нея бяха споделени проектите за правене на 4-годишна стратегия за развиване на шампионатите. На брифинга участваха представители на Миньор Перник, Люлин, Звездец Горна Малина, Ботев Ихтиман, Сливнишки воин, СУ София, Eлит Силистра, Раковски Севлиево, Етрополе и Град Белоградчик. Заявено е предпочитание за присъединяване в шампионата и от редица други тимове, като от НВЛ и самите клубове регистрираха забележителния интерес към шампионата.
 Пресконференция на НВЛ и новия ръководител Атанас Гаров @@@

" За мен е огромна отговорност да развием всички лиги, не да се фокусираме единствено върху Суперлигата. С моя опит и с екипа, който построяваме, ще работим в посока да създадем всички шампионати по-атрактивни, само че всичко е и функционалност от това каква е конкуренцията. Затова е значимо и построяването на дълготрайна тактика - волейболът да не се развива стихийно, с еднократни победи, а предсказуемо за по-дълъг интервал, с проект на деяние ", съобщи Гаров. Хари Латифян, " Тема Спорт "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР