Волейболната ни националка Елица Василева даде обширно интервю за предаването

...
Волейболната ни националка Елица Василева даде обширно интервю за предаването
Коментари Харесай

Елица Василева: Шокът, че трябва да се оперирам беше голям

Волейболната ни националка Елица Василева даде обстойно изявление за предаването "Златният гейм " в ефира на DIEMA SPORT 2.

- Как върви възобновяване?
- Правя микродвижения, основната работа стартира след 1-2 седмици. Когато стана контузията на мача, знаех, че незабавно би трябвало да отида при него … откакто той сподели не съм мислила въобще, той е най-високо равнище лекар, не може да оспорваш неговото мнение.

- Какво стана, с цел да се стигне до травмата?
- На един мач паднах в отбрана, рамото ми излезе, направи необичайно придвижване … получило се е строшаване на хрущяла. Единственото ненадейно беше, че се получи по време на отбрана, а не на офанзива, дори нямах мощни болки, по тази причина и шокът, че би трябвало да се оперирам беше огромен. Имам и хора към мен. Ако не бяха моята другарка Христина Русева, тя беше доста по-позитивна от самото начало, в случай че не беше тя, фамилията ми, приятелят ми нямаше може би да го приема толкоз позитивно. Няма място за доста паники.

- Ще можеш ли да играеш на Световното състезание?
- На 50 % действително, тъй като всичко зависи по какъв начин дава отговор рамото на възобновяване, уповавам се да стартира работа по-рано за физическата си форма, значимото е да играя на Световното, основата цел е Световното, не толкоз сезонът след него. При нас тази година е доста по-различна обстановка, нещата ще са доста добре откъм организация, тренировки, даже ме е гняв, че ще пропусна тъкмо това, само че пък има време за всичко, уповавам се септември да съм на линия.

- Какви са усещанията от новия селекционер Иван Петков?
- Ние сме били с Иван, той е бил като втори треньор при нас, бил е към тима, с изключение на волейболно и организационно всичко ще е доста добре.

- Може ли да приказваме за отмора при теб, въпреки и насилствена?
- За мен занапред стартира най-тежкото. Това, което би трябвало аз да направя, с цел да бъда във форма до есента, всекидневна работа, няма да работя единствено за рамото, само че и за остарели проблеми… аз ще упражнявам напълно обикновено, просто ще заобикалям нещо, което ще натовари рамото… просто имаш една къса отмора 09:38

- Следващата цел на клубно равнище?
- След една такава травма и интервенция, за клубен тим е доста рано да се приказва, всеки има запаси към опериран играч и такава травма. Колко ще бъде нужно да се върнеш във форма, какъв брой пари ще се заделят. За мен основната цел е да се върна допустимо най-скоро.

- Реално завършва уговорката ни в този момент с Казан или има още година?
- Ние сме в развой на договаряния с Казан, защото те постоянно са проявявали предпочитание да играя за тях, заплатиха и лекуването, най-вероятно ще остана там, само че към момента не е ясно.

- Със сигурност, това което ми казваш в този момент демонстрира отношение
- Те реагираха доста бързо, не се загуби време в очакване. Чисто финансово нямам никакви проблеми, в действителност съм доста спокойна и щастлива, че го направиха

- Следиш ли волейболните процеси в България, най-много в женското направление и присъединяване на Марица в Шампионската лига?
- Историческо присъединяване за тях, показаха се почтено, обикновено е като конкуренция в България да не съумеят да се показват доста положително, от всички участващи страни, българското състезание е най-слабо, само че те се показаха добре, въпреки всичко Визура, които са млад тим играха и завоюваха повече поради равнището на сръбското състезание и състезателките, които играят там, те са в действителност ужасно грамотни и школата им е доста по-различна. Аз виждам самостоятелни състезателки и качества, владеят волейбола на доста високо равнище. Докато в България, даже и аз, когато бях тук не владеех всички детайли, на тези години в ИТалия към този момент знаят всичко. Тук имаме ужасно надарени, само че в един миг би трябвало да се учат на нещо, което е трябвала да владее 5 години по-рано.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР