Волейболната националка Гергана Димитрова и нейният Волей (Алба-Блаж) са на

...
Волейболната националка Гергана Димитрова и нейният Волей (Алба-Блаж) са на
Коментари Харесай

Гергана Димитрова и Абла-Блаж на крачка от финал за Купата на CEV

Волейболната националка Гергана Димитрова и нейният Волей (Алба-Блаж) са на крачка от класиране за финала във втория по мощ европейски шампионат за Купата на CEV. Димитрова и компанияха надиграха изрично като посетители другия румънски отбор КСМ (Търговище), с националката Мира Тодорова в състава, с 3:0 (25:15, 25:18, 25:22) в първия полуфинал посред им от шампионата, игран пред близо 2000 фенове.

Срещата-реванш сред двата отбора е в четвъртък (23 март) от 19,00 часа българско време в Търгу Муреш. Алба-Блаж би трябвало да завоюва единствено два гейма, с цел да продължи напред към финала за Купата на CEV. От друга страна Мира Тодорова и съотборничките й би трябвало да завоюват с 3:0 или 3:1, с цел да стигнат най-малко до така наречен " златен " гейм.

Гергана Димитрова игра цялостен мач за своя отбор се регистрира с едвам 6 точки (24% успеваемост в офанзива и 59% положително посрещане - +3) за триумфа.

Най-полезна за Алба-Блаж пък бе Виктория Русу с 18 точки (3 блока, 3 аса и 32% успеваемост в офанзива - +14), а Йована Кочич добави още 14 точки (5 блока! и 1 ас) за успеха.

За домакините от Търговище Мира Тодорова също игра цялостен мач и приключи със 7 точки (2 блока и 45% успеваемост в офанзива - +5) . Най-резултатна беше международната шампионка със Сърбия Ана Биелица с 15 точки (1 ас и 33% успеваемост в офанзива - +8).

Снимки: CEV.EU
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР