Волейболистките на ЦСКА победиха като гости Славия с 3:0 (25:23,

...
Волейболистките на ЦСКА победиха като гости Славия с 3:0 (25:23,
Коментари Харесай

ЦСКА спечели дербито със Славия при жените

Волейболистките на ЦСКА победиха като посетители Славия с 3:0 (25:23, 25:18, 25:20) в мач от 12-ия кръг на женската " Демакс " лига, игран довечера в зала " Панайот Пондалов ".

С това " алените " записаха 7-а победа в шампионата, като с 4 загуби и 22 точки заемат 3-о място във краткотрайното класиране. След провалянето Славия е на 6-а позиция с 5 победи, 7 загуби и 16 точки.

След двете следващи победи в шампионата, в този мач " белите " не можаха да покажат същите благоприятни условия против " алените ". За това роля изигра и отсъствието на главната състезателка Йоана Атанасова, която стъпи изкривено в дуела с Берое, и макар, че тогава се върна в игра и доигра мача, за тази среща не можа да се възвърне.

Първата част беше доста оспорвана, като и двата отбора имаха опция да я завоюват. В последна сметка шансът се усмихна на армейките, които при 23:23 резервираха повече хладнокръвие и надвиха с 25:23. Това даде криле на " алените " и във втория гейм и те бяха водещия отбор на полето за крайното 25:18. " Белите " се върнаха в игра в третата част, като откриха своя темп и поведоха с 10:6. За свое страдание те не съумяха да запазят това преимущество. " Червените " съумяха да стопят пасива си, а след 20-та точка взеха и задатък и след недостатъци в посрещане на домакините. Това бе преломен миг и ЦСКА завоюва чиста победа след 25:20 и 3:0.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР