Волейболистките на Славия записаха едва 3-а победа в НВЛ-жени, след

...
Волейболистките на Славия записаха едва 3-а победа в НВЛ-жени, след
Коментари Харесай

Славия с драматична победа над Раковски в НВЛ-жени

Волейболистките на Славия записаха едвам 3-а победа в НВЛ-жени, откакто се постановиха като домакини над Раковски (Димитровград) с 3:2 (25:21, 23:25, 24:26, 25:18, 15:11) в мач от 9-ия кръг, игран този следобяд в зала " Панайот Пондалов " в столицата.

По този метод " белите " са 7-и във краткотрайното класиране с 10 точки след 3 победи и 9 загуби, до момента в който състезателките на Диян Боюклиев са 6-и с 13 точки след 4 победи и 8 загуби. В идващия 10-и кръг Славия среща първенеца Марица (Пловдив), а Раковски приема Левски. И двете срещи са в събота (8 февруари).

Домакините от Славия преобладаваха в първия гейм и го завоюваха елементарно след 25:21. Във втората част Раковски контролираше играта през цялото време и изравни резултата след 25:23. Впоследствие девойките на Иван Димитров започнаха добре в третия гейм, като поддържаха темпото до самия край. В основните моменти, обаче, изпуснаха самодейността и разрешиха преднината им да бъде стопена и Раковски обърна в своя изгода и поведе след 26:24.

Възходящата линия на Раковски продължи и в четвъртия гейм, само че след 9-ата точка славистките поеха нещата в свои ръце. До края те не срещнаха повече проблеми и мачът влезе в тайбрек след 25:18. Там " белите " стартираха стремително с 6:1. Постепенно Раковски ги настигна и се стигна до тъждество, след което играта продължи точка за точка. Ситуацията не се резервира за дълго и след мощна серия на домакините от Славия те завоюваха след 15:11 и 3:2. Снимки: Иван Йочев, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР