Волейболистките на Марица продължиха със слабото си представяне в Шампионската

...
Волейболистките на Марица продължиха със слабото си представяне в Шампионската
Коментари Харесай

Тежка загуба за Марица в Сърбия

Волейболистките на Марица продължиха със слабото си показване в Шампионската лига. Кършиякалийки позволиха пето следващо проваляне в най-авторитетния клубен шампионат на Европа. Тимът на Иван Петков отстъпи при визитата си на сръбския Визура (Рума) с 0:3 (23:25, 19:25, 14:25) в петия дуел от група „ С ” на конкуренцията. На домакините им бяха нужни тъкмо 88 минути, с цел да се оправят с ненадейно плахите си противнички от Пловдив, които бяха подкрепяни от здрава агитка. Феновете обаче не съумяха да оказват помощ на възпитаничките на Петков.
Първият гейм бе най-равностоен, само че все пак домакините го завоюваха с 25:23.  

Амплитудите във втората част бяха много огромни. Капитанката Радосвета Тенева се включи доста добре, само че като цяло нападението на Марица не бе на висота. Жълто-сините поведоха с две точки на първото техническо спиране, само че по-късно позволиха закъснение с цели шест – 11:17. От линията за осъществяване на начален удар Нася Димитрова оказа помощ с няколко отлични сервиса и понижи разликата на единствено една точка – 17:18, само че в края на гейма Визура отговори със мощна серия и го завоюва с безапелационното 25:19. В третия гейм на терена имаше единствено един тим. За страдание това бяха домакините. Те не оставиха на маричанки никакви шансове за връщане в мача и ги разгромиха с 25:14.

Топреализатор на мача стана Сара Лозо с 14 точки за победителките, подкрепена с по 12 от Катарина Лазова и ветеранката Сладжана Ерич. Ерич получи почести след срещата, която бе последна домакинска за нея с фланелката на Визура преди прехвърлянето и в италиански клуб. Никоя от волейболистките на Марица не съумя да реализира двуцифрен точков актив. Радосвета Тенева и Десислава Николова бяха най-резултатни с по девет точки.

Марица твърдо се закотви на последното четвърто място в групата, без повече шансове да се изтласка от дъното. Вече с две победи в актива си, Визура резервира своите минимални шансове да се класира за четвъртфиналите. Водач е съветският Динамо Казань (Казан) без изгубен гейм в четири мача. Следва Хемик с три победи от четири срещи. В последния си мач Марица гостува на Динамо Казань в зала Санкт-Петербург на 27 февруари 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР