Волейболистките на Локомотив 1929 Нидо (София) надиграха много трудно и

...
Волейболистките на Локомотив 1929 Нидо (София) надиграха много трудно и
Коментари Харесай

Локомотив пречупи Казанлък в страхотна битка при жените

Волейболистките на Локомотив 1929 Нидо (София) надиграха доста мъчно и трагично като домакини Казанлък Волей с 3:2 (13:25, 27:25, 13:25, 25:19, 15:9) в мач от 7-ия кръг на женската " Демакс " Лига.

Така " железничарките ", водени от Страхил Балов, записаха 3-а победа, като с 3 загуби и 8 точки заемат 5-о място във краткотрайното класиране. Казанлък пък позволиха втора загуба, като с 5 победи и 15 точки към момента са водачи в класирането, само че преди изиграването на всички мачове, като шампионките от Марица имат доста отсрочени срещи.

Домакините от Локомотив изиграха най-силният си мач досега в шампионата, като демонстрираха темперамент и изненадаха неприятно съперничките. Началото обаче бе неубедително за тях, като гостенките от Казанлък завоюваха първия гейм на 13 точки. След този погром волейболистките на Локомотив не се отхвърлиха и излязоха мощно стимулирани. Те ускориха сервиса, който се трансформира в главното им оръжие в този мач. " Розите " пък, понижили темпото след бързия първи гейм, не съумяха да влязат още веднъж в темп и играта потегли равностойно. Домакините си повярваха, че могат, устояха на всичко и в решителните минути взеха втората част след 27:25, като изравниха играта 1:1.

Мачът продължи на двете крайности, като последва нов бърз гейм за гостенките от Казанлък, приключил още веднъж 25:13, като и ново изригване на " железничарки " в четвъртата част. В нея домакините играеха с по-голямо самочувствие и натрупаха разлика, като поведоха с 23:15. Разликата бе задоволителна и те завоюваха гейма с 25:19, а мачът влезе в тайбрек. Възходящата линия на Локомотив продължи с цялостна мощ и в петата решителна част, като домакините стартираха с невероятното 8:0 в своя поза след мощен начален удар. " Розите " не съумяха да излязат от тежката обстановка и Локомотив наложи волята си, като победи след 15:9 и 3:2.

BGvolleyball.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР