Волейболистките на Левски отстъпиха на румънския KСМ (Търговище) с 1:3

...
Волейболистките на Левски отстъпиха на румънския KСМ (Търговище) с 1:3
Коментари Харесай

Радослав Бакърджиев: Показахме, че можем да играем като равен с равен

Волейболистките на Левски отстъпиха на румънския KСМ (Търговище) с 1:3 гейма в първия мач сред двата отбора от 1/16-финалите за Чалъндж къп, който се игра в столичната зала " Христо Ботев ". Ето какво сподели треньорът на " сините " Радослав Бакърджиев за BGvolleyball.com след мача:

- С изключение на първия гейм стана доста добър мач, вашето мнение за дуела?
- Да, в действителност считам, че направихме прекрасен мач. Показахме, че можем да бъдем равносилен отбор на подобен мощен противник Съжалявам единствено за неприятното начало на мача. Бяхме малко сковани. Говорихме си преди мача, че румънките не са тим, против който да не можем да играем като равни. Но се получи едно сковано начало. Виждали сте и в българското състезание, много постоянно имаме такива срещи. В началния гейм тръгваме мъчно по-късно се разиграваме.

- Взехте гейм, удовлетворен ли сте от играта?
- Доволен съм от много от нещата, които показахме във всеки един детайл, тъй като този тим е добър. Срещу него напълно умерено може да си свериш часовника до каква степен можеш да играеш.

- Класата на противника ли надви в мача?
- Класата и множеството чужденки естествено дефинираха значително развоя. Ние направихме доста неточности в офанзива, леки топки в отбрана и посрещане, което при тях не се случи в по този начин степен. Това са нещата които наклониха везните в тяхна изгода. Още един път отлично на девойки за моментите, в които се бориха и играха като еднакъв с еднакъв. Искам да ги поздравя за този мач.

- Видяхме Кати Димитрова в една нетипична роля като център...
- Да, по този начин е. И тя направи два решаващи блока, тъкмо когато трябваше за спечелването на третия гейм.

- Има ли бъдеще тя като център?
- Да, има бъдеще. Ще забележим по какъв начин ще се развият нещата.

- Разпределителката Гергана Георгиева отсъстваше от мача?
- Тя поучи на подготовка болки в коляно. За благополучие нищо съществено. Трябва да почива още няколко дни. Надяваме се за Купата на България да се включи.

- Какво очаквате от реванша?
- Да играем добър волейбол и още един прекрасен мач. Да играем равностойно и да натрупат девойките опит. Да излезем както постоянно за победа и от там нататък каквото стане.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР