Волейболистите на Звездец (Горна Малина) които са водени от Иван

...
Волейболистите на Звездец (Горна Малина) които са водени от Иван
Коментари Харесай

Звездец спря победната серия на Град в Група А от Висшата лига

Волейболистите на Звездец (Горна Малина) които са водени от Иван Генков надиграха като посетители Град (Белоградчик) с 3:2 (25:21, 25:22, 20:25, 20:25, 15:11) в мач от шестия кръг на група А от шампионата на втората група при мъжете – Висшата лига.

С това отборът от Горна Малина спря победната серия на Белоградчик и нанесе първа загуба на противника. Поражението за състава на Град бе още по-тежко, защото се разигра на собствен терен и пред лична аудитория. Драмата бе цялостна, като домакините изоставаха с 0:2 гейма, само че съумяха да се въздигнат и наваксаха до равенството 2:2 гейма. Надеждите им за цялостен поврат обаче не се реализираха, като в петата, решителна част гостите имаха по-голяма резистентност и завоюваха с 15:11, а с това и крайната победа.



Въпреки загубата отборът на Град резервира водачеството си с 5 победи, една загуба и 15 точки. Горна Малина е със същия актив, само че с 14 точки заема второ място във краткотрайното класиране.

С победа вкъщи в този кръг се поздрави тимът на Сливнишки воин (Сливница) който надигра Ботев (Ихтиман) с 3:0 (25:13, 25:20, 25:17). С това волейболистите, водени от Мартин Стоев записаха четвърта победа в групата, като с две загуби и 11 точки и се изкачиха на трето място в класирането. Същия актив има и Ботев (Луковит),но с 10 точки е на четвърта позиция.



Съставът на Луковит загуби при гостуването на Славия с 0:3 (18:25, 23:25, 27:29), като „ белите “ записаха трета победа и заемат пета позиция, с три загуби и 10 точки.

Втора победа завоюва и отборът на Тетевен волей, който в този кръг надигра като хазаин Изгрев (Ябланица) с 3:0 (25:9, 25:16, 25:16). Така волейболистите от Тетевен заемат шесто място в таблицата, с четири загуби и 7 точки.


Съставът на Изгрев е на седми с една победа, пет загуби и 2 точки. Последни към този момент са представителите на Ботев (Ихтиман) без триумф до момента и 3 точки.
Програма, резултати и краткотрайно класиране в група А от Висшата лига вижте тук.

BGvolleyball.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР