Волейболистите на Марек Юнион Ивкони (Дупница) спечелиха първото за сезона

...
Волейболистите на Марек Юнион Ивкони (Дупница) спечелиха първото за сезона
Коментари Харесай

Марек обърна Пирин в дербито на Югозапада в Суперлигата

Волейболистите на Марек Юнион Ивкони (Дупница) завоюваха първото за сезона дерби на Югозапада в първата осмица в Суперлигата на България. Момчетата на треньора Виктор Карагьозов обърнаха и се постановиха над Пирин (Разлог) с в отсрочена среща от 2-ия кръг, играна в зала " Панайот Пондалов " в столицата.

Така Марек излезе отпред във краткотрайното класиране с 2 победи, 1 загуба и 7 точки. Разложани пък не престават да са без победа досега, като са с 3 следващи загуби. Следващата среща на дупничани е домакинство на първенеца Нефтохимик 2010 (Бургас) от 5-ия кръг на 27 ноември (петък) от 18,00 часа. Пирин пък приема Левски в единствения дуел от 4-ия кръг. Този мач е в петък (20 ноември) от 18,00 часа.

Пирин стартира мощно в първия гейм, след което продължи безапелационно в идващите минути. Марек се приближи на няколко пъти, само че не съумя да преодолее самобитните домакини на срещата и разложани поведоха след безапелационното 25:16. В началото на втората част двата тима играха равностойно, след което дупничани поеха самодейността и изравниха след 25:22. Третата част стартира идентично на миналата, само че играчите на Виктор Карагьозов се откъснаха рано и не разрешиха на Пирин да обърне - 25:21 и 2:1 за Марек. Играта продължи възходящо за Марек и в четвъртия гейм и го затвориха при 25:18, а с това завоюваха и мача с 3:1.

Най-полезен за Марек бе резервата Илиян Преспов със 17 точки (2 блока, 2 аса и 57% успеваемост в атака), а Светослав Иванов, който също влезе като запаса, добави 14 точки (56% успеваемост в офанзива и 55% положително посрещане) за успеха.

За Пирин Мартин Юруков (1 блок и 32% успеваемост в атака) и Стивън Димитров ( 6 блока! и 67% успеваемост в атака) приключиха с 13 и 12 точки.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР