Волейболистите на Левски взеха победата в предпоследния си мач от

...
Волейболистите на Левски взеха победата в предпоследния си мач от
Коментари Харесай

Левски пребори Марек, още се бори за място в четворката

Волейболистите на Левски взеха успеха в предпоследния си мач от постоянния сезон на мъжкия шампионат. "Сините " надвиха относително мъчно с 3:1 гейма над Марек в София. В обособените елементи резултатът беше 20:25, 25:16, 25:16, 25:20 в интерес на спечелилите.

Левскарите бяха безапелационният любимец в този дуел предвид на усъвършенстваното им показване във втората част от сезона. Но мачът не стартира по метода, по който бяха упованията на всички на трибуните.

Дупничани демонстрираха надъхана игра в първия гейм и го взеха изненадващо с пет точки разлика. Последваха обаче два бързи удара от страна на Левски и резултатът беше извърнат до 2:1 за домакините след два бързи гейма с по 25:16.

Четвъртият гейм стартира с задатък за Марек от четири точки, само че в средата на частта това закъснение беше наваксано от страна на "сините ". Те последователно трупаха преднина и след 25:20 и мощна игра на Смилен Мляков затвориха четвъртия гейм и мача в своя изгода.

След тази развръзка Левски 36 точки на шестата позиция, с равни точки с петия Хебър, който разруши с 3:0 Черно море. С една точка пред тези два отбора е Пирин Балканстрой, който играе с Добруджа в събота.

В последния кръг Левски е хазаин на Арда и успеха му наподобява сигурна, което прави и битката за четворката много яростна. Марек пък е осми и в последния кръг играе с Черно море, който е на позицията след него.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР